asdf

Dátumot kapott Martin Scorsese új filmje

  • Szerző: Medve Pál
A legendás olasz származású amerikai rendező az elmúlt 50 év legmeghatározóbb alakja volt az amerikai filmgyártásnak. Megannyi Oscar-díjas alkotás és egy történelmi életmű után egy 17. századi drámát rendez a jövő év végén.

A tavalyi Wolfstreet farkasa után ismét egy kései filmmel jelentkezik Scorsese mester. Új „Oscar-hajhász” mozijában (Silence) a 17. század japánjába kalauzol minket, ahol az európai jezsuita papok a kereszténységet hirdetik. Az 1600-as évek japán sógunátus korszakában játszódó dráma jövő év novemberében érkezik a mozikba. A jezsuita papok triumvirátusát csupa „A” listás színész jeleníti majd meg. A már veteránnak nevezhető Liam Neeson, a feltörekvő Andrew Garfield és az új Csillagok háborúja film rosszfiúja Adam Driver fogja alakítani a hittérítő szerzeteseket. A katolikus vallás konfliktusa a Távol-Kelet ősi tradicionális hittel, lehet majd a film mögöttes tartalma. A 16. század dél-amerikai inkvizíciója után az európai „civilizált” társadalom a napfelkelte felé veszi az irányt, hogy tanításukkal jobb életet adjanak az „elmaradottabbaknak”.

205853-Martin-Scorsese-Silence

DiCaprio helyett most a fiatalabb, feltörekvő színészekre fekteti a hangsúlyt a gengszterfilmek mestere. Andrew Garfield csiszolatlan talentumával már próbálkozott merészebb szereppel David Fincher Közösségi hálójában, de a tényleges siker elmaradt. Egy ilyen komolyabb hangvételű moziban egy meglepő alakítással gyorsan a megbecsült csillagok körébe emelkedhet. A múlt századok történelmi filmek műfajában már bizonyított Scorsese a Krisztus utolsó megkísértésével. Az egyházi mozit nagy felháborodás járta körben, ennek „veszélye” most is fenn állhat, ugyanis a japán történelmi szamuráj filmekből már tudhatjuk, hogy a megszállottan vallásos nyugat rendkívül erőszakos nyomást gyakorolt a távol-keleti kultúrákra is.

Silence - Bemutató: 2015. november

Megosztás facebookon