asdf

Daniel Day-Lewis elárulta, miért nem fog filmezni többé

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Ha minden igaz, akkor a 60 éves színész utolsó filmje a Paul Thomas Anderson a divat világában játszódó Fantomszál című filmje lesz, és most meg is indokolta, miért hagy fel a színészettel.
Daniel Day-Lewis a W magazinnak adott interjújában elmondta, hogy: „A film készítése előtt eszembe sem jutott, hogy visszavonulok. Sokat nevettünk a rendezővel, Paul Thomas Anderson-nal, aztán elkezdtünk forgatni, és mélységes szomorúság szállt ránk. Nagyon meglepődtünk, nem számítottunk arra, milyen erőket szabadítunk el. Ránk ült ez a szomorúság, és azóta is nyomaszt. Nem is akarom megnézni a filmet. Magam sem értem, miért történt mindez, de úgy érzem, ez egyfajta kinyilatkoztatás, ezért hagyom abba.”
Daniel-Day-Lewis-in-Phantom-Thread-photo-Focus-Features
A háromszoros Oscar-díjas színész úri szabót alakít, aki az ötvenes évek Londonjában a felső tízezer tagjainak készít öltözékeket. Sötét árnyak gyötrik, és mivel Daniel Day-Lewis minden szerepébe teljesen beleéli magát, feltehetően ez kergethette depresszióba. A színész alaposságára jellemző, hogy a szerep kedvéért megtanult varrni, négy hónapig volt a New York City Ballet jelmeztervezőjének tanítványa. A végén annyira belejött a szabászatba, hogy készített egy estélyit a felesége számára, egy Balenciaga kreációt használva mintául.
Fantomszál/Phantom Thread – Hazai bemutató: 2018. február 1.
Megosztás facebookon