asdf

Casey Affleck ezért utasít vissza sok ajánlatot

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A kisebbik Affleck bizony válogatós a filmek terén. Hiába rajong egy adott filmért, nem biztos, hogy abban szerepet is vállalna. A régi város című filmben lehengerlő alakítást nyújtott, amiért meg is kapta az Oscar-díjat.

"Tiszta őrület… anyu most biztos nagyon büszke." – mondta Casey Affleck az Oscar-díj átvétele utáni első interjújában. Nem is volna meglepő: a három évvel idősebb Ben két Oscarja után, most a kistestvér vette át a harmadikat a legnagyobb filmes díjból. Pedig ő még csak nem is hajtott rá.

casey_affleck_en_los_oscar_Az első komoly szerepét a bátyjától kapta annak első rendezésében. A Hideg nyomon óta a filmes világ számon tartja Casey-t, de egyúttal nehéz esetnek is gondolja. Ő ugyanis arról híres, hogy rengeteg ajánlatot visszautasít. A régi város (Manchester by the Sea, már a mozikban) persze olyasmi, amire nem mondhatott nemet: pedig nem sejthette, hogy megkapja érte a legjobb főszereplőnek járó Oscart.

ManchesterByTheSea_jelenetfoto (9)"Egyszerűen azokat a szerepeket vállalom, amik érdekelnek. Semmi kifogásom a nagy filmek ellen, A Gyűrűk Urá-t legalább 25-ször megnéztem már. De ha véletlenül felkérnek, hogy játsszam benne, biztos nemet mondok. Engem az vonz, amiben igaz élő emberek szerepelnek, amiben dráma van. Ben szerint, ez rossz taktika, de tessék: bejött. Még nem tudom, az Oscar-díj hogyan változtatja meg a pályámat, de nem akarok változatni a módszereimen. Egyszer-egyszer majd jön egy olyan szerep, mint A régi város-é, és olyankor csak reménykedhetem, hogy felkérnek rá, és meg tudom csinálni…" – mondta a színész, aki egyébként egy film kedvéért növeszti a szakállát és a haját.

Megosztás facebookon