asdf

Box Office: Mérges madarak állították meg Amerika szimbólumát!

Angry Birds nem csak a csúzlis lövöldözős játékok népszerűségét hozta vissza, hanem még a szuperhősök között húzódó Polgárháborút is „elsimította”. Hiába a trónfosztás, a Marvel producereinek egyáltalán nincs okuk panaszra, hiszen újabb „szörnyszülöttjük” lépett be a milliárdosok klubjába.

Korrekten nyitott Piros csapata

Nullpontban megrendülten állt a világ azelőtt a szürreális, megmásíthatatlan tény előtt, hogy az egyszerű mobil applikációs játékból egész estés animációs film készül. Ez körülbelül annyira halva született gondolat volt, mint anno a Need for Speed, ami szintén mellőzte a komolyabb, értelmezhetőbb storyline-t. A sok pro és kontra érv ellenére mégis megszületett az Angry Birds, ami végeredményben korántsem lett olyan tragikus, mint, amit az előzetes és a papírszalvétának felérő pitch sejteni engedett.

AngryBirds_jelenetfoto (3)Ez a fajta pozitív csalódás a bevétel eredményt is abszolút átlengte, ugyanis kezdésképp a dühös szárnyasoknak sikerült 38 millió dolláros magasságig emelkedniük, ami annak fényében, hogy 78 millió dollárból rajzolták, elég korrekt nyitánynak számít. Az eredményük fényét tovább növeli, hogy ezzel a bevételi összeggel sikerült legyőzniük a nyár eddigi legjövedelmezőbb filmjét, az Amerika Kapitány: Polgárháborút. Az európai forgalmazás is szépen hozza a dollártojásokat a dühöngő égivándoroknak: Amerikán kívül eddig 110 milliót termeltek ki, az összbevétel pedig jelenleg 150 millió dollárnál tart. Az, hogy valójában mennyire lesz sikeres, a következő hetek nézőindexe fogja eldönteni. Egy biztos: a stúdiónál nincs ok a panaszra, mi meg csak imádkozunk, hogy ne rendeljék be a folytatást!

Üdvözöljük Steve Rogers-t a milliárdosok klubjában

Ahogyan azt várni lehetett, a Polgárháború villámgyorsan átlibbent az egymilliárd dolláros álomhatáron. Papíron hiába tartott az uralkodása csak két hétig, ez nem állíthatta meg a Bosszúállókat abban, hogy együttes erővel áttörjék az elitklub márványozott, aranyszegélyes ajtaját. A parfümillatú, rózsaszín filteres összképet árnyalja, hogy a harmadik hétvégéjükön újabb tekintélyes nézővesztést könyvelhettek el - 54% -, emiatt hazai földön most már csak 32 millió dollárt tudtak összeszedni, ami jelzi, hogy a képregény-rajongók kezdenek ráunni a pajzsos szuperhős monodrámájára. Ezt leszámítva 347 millió dollárt így is összeszedtek.

captain-america-civil-war-2016 (3)A nemzetközi forgalmazásból beáramló 706 millió még ennél is impozánsabb eredmény. A kettő „fúziója” pedig hozzájárult ahhoz, hogy a Marvel harmadik fázisának újabb alkotása átlépje az egymilliárd dollárt! Amellett, hogy sikerült az, ami a DC-nek nem, elmondható, hogy eddig a Marvel-Disney duó szállította a 2016-os naptári esztendő legsikeresebb alkotását. A stúdió ráadásul kettős győzelmet ünnepelhet, ugyanis az aranyérem mellett jelenleg a Zootropolis személyében az ezüstérmet is birtokolják.

Seth Rogen lakóövezete kevesebb „befektetőt” vonzott

Hiába nagy a hype és lelkesedés Zac Efron és Seth Rogen új vígjátéka iránt, olybá tűnik, hogy az előzetes marketinganyagok kevésbé győzték meg az amerikai „diákszövetségeket”, ugyanis a folytatás, ami a különböző narkotikumokban tobzódó, a saját identitásukat kereső lányokat helyezte a fókuszpontban, már csak 21 millió dolláros startot tudott produkálni. Egy kis összehasonlítás: Zac Efron fiúbandája anno 49 millióval nyitott.

rossz_szomszédság_2 (3)Ez az adat látszólag akár azt is mutathatná, hogy nincs igény még egy szomszédok közötti rivalizálásra, ám a hírek szerint a dinamikus duó tervezi a harmadik felvonást, ami állítólag zombik köré íródna. Ez akár egy jobb trush film is lehetne, ha kellő komolytalansággal és elborultsággal van ábrázolva. A tengerentúli forgalmazás, ami még csak most kezdődött meg, eddig 29 millió dollárt termelt ki, így jelenleg a stúdió 51 milliós összbevételnek örülhet. Alighanem siker lesz a folytatás, csak a kérdés az, hogy a teljesítménye elegendő lesz-e egy harmadik etaphoz.

Top 10-es bevételi lista

1. The Angry Birds Movie – 38 millió dollár

2. Captain America: Civil War – 32 millió dollár

3. Neighbors 2: Sorority Rising – 21 millió dollár

4. The Nice Guys – 11 millió dollár

5. The Jungle Book – 10 millió dollár

6. Money Monster – 7 millió dollár

7. The Darkness – 2 millió dollár

8. Zootopia – 1.6 millió dollár

9. The Huntsman: Winter's War – 1.2 millió dollár

10. Mother's Day – 1.1 millió dollár

Megosztás facebookon