asdf

Box Office: Maugli nem csak a dzsungelt hódította meg!

A Disney 2016-ban egyelőre nem tud hibázni: a Zootropolis után a nagyköltségvetésű családi kalandfilm, A dzsungel könyve is erőteljes liánhintával kezdte meg a menetelését. A vadállatok között pallérozódó kis srác árnyékában, szegény Bruce Wayne-re lassan senki sem kíváncsi már.

Továbbra sem unjuk a meseadaptációkat: A dzsungel könyve döbbenetes rajtot vett

Nem fogunk nagyon mellélőni, ha azt mondjunk, hogy a vörös nadrágos Maugli könnyedén Alice csodaországában találhatja magát...már, ami a bevételeket illeti - egy crossover vagy univerzum még gondolatszinten is szörnyű lenne -, mert első ránézésre, na meg a pozitív kritikai visszhangnak - 94%-os Rotten Tomatoes indexnek örülhetnek - köszönhetően A dzsungel könyve 110 millió dollárral tudott startolni, amire Angelina Jolie Demónája, Kenneth Branagh shakespeare-i Hamupipőkéje, sőt még James Franco hatalmas Óza sem volt képes.

the-jungle-book-7

Egyedül csak Tim Burton tudott kicsivel jobban, 116 millióval nyitni. Akkor Alice egymilliárd dolláros bevételig jutott, ebből kiindulva A dzsungel könyve is hasonló eredményre van ítélve. A nemzetközi forgalmazás is nagy lendületet vett: sikerült további 203 millió dollárt a tengerentúli nézőktől „behajtani”, így az összbevétel egy hét után 314 milliónál tart. És ez még csak a kezdet!

Nagyon csend Gotham-ben

A helyzet az, hogy a Batman v Superman heteken belül csendben befejezi a pályafutását a kasszáknál. Szó sincs arról, hogy veszteséges lenne a film, de a presztízs küzdelmet elveszítették a Marvel-lel szemben. A vegyes kritikai és nézői visszhang kriptoni mérges gázzal ért fel, ugyanis a múlt héten megalázó vereséget könyvelhettek el Melissa McCarthy-val szemben. Ezúttal a dzsungelvilág kölyökhőse, Maugli fektette két vállra Kripton utolsó fiát és Gotham milliárdos playboyát. Miután „sikeresen” elveszítették a nézők 61%-át, csak kilenc milliós bevétellel tudták abszolválni a negyedik hétvégéjüket.

BatmanVSuperman_jelenetfoto (1)

A képregény-világ heroikus bokszmérkőzésére Amerikában eddig 311 millió dollár értékben váltottak belépőt, míg a külföldi sugárzást 511 millióan „követték nyomon”. A teljes képet nézve a globális összbevétele jelenleg 829 milliónál jár, ami egyáltalán nem rossz eredmény, csak még messze van a stúdió által kitűzött egymilliárdos céltól. Nem véletlen, hogy David S. Goyer-t időközben menesztették az állásából, így az ő scriptjével már biztosan nem fogunk találkozni az következő eposzban. Talán ez nem is olyan nagy gond.

Megcsappant a lelkesedés Melissa McCarthy iránt…

A Főnök végre bebizonyította, hogy nem minden arany, ami McCarthy. Igaz, a komédia műfaj királynője elmondhatja magáról, hogy sikerült elpáholnia - ízléstelenségben is - a Warner Brothers szuperprodukcióját, a Batman v Superman-t megvernie. Azóta viszont az alkotás csendes közönybe fulladt: a 29 millió dollárból forgatott film ezúttal csak 9 millió dollárt tudott összekuporgatni, ami jelenleg 40 milliós amerikai összbevételhez elég.

a_fonok_ (7)

A produkciós költségvetés miatt még így is bőven sikeres, ám messze van a színésznő korábbi filmjeinek teljesítményétől. Bár az R-kategóriás besorolása is fajsúlyosan hozzájárulhatott a negatívabb nézői aktivitáshoz. Na, majd a Szellemirtókban bizonyíthat... vagy nem!

Magyar jelenlét: gyerünk Hurok, gyerünk!

Ritkán foglalkozunk magyar nézettséggel - sajnálatos módon, és a hazai nézők hozzáállása miatt nincs is igazán mit mérni -, de a Hurok esetében kivételt teszünk, mert fájó látni a nyitóhétvégén elért 4698-as jegyvásárlót.

hurok_film (2)

Szeretnék megkérni mindenkit, hogy álljon oda a Hurok mögé, és egy hétvégére erejéig válassza Madarász Istit és Száraz Dénest, mert a Hurok tényleg egy intelligensen, okosan felépített műfaji produkció, ami ügyesen meghonosította az amerikai szabályokat. Évek óta panaszkodunk, hogy nincs jó magyar sci-fi thriller, hát a Hurok személyében most megszületett, így egész nyugodtan bele lehet rá ülni.

Top 10-es amerikai bevételi lista

1.The Jungle Book

2. Barbershop: The Next Cut

3. The Boss

4. Batman v Superman: Dawn of Justice

5. Zootopia

6. Criminal

7. My Big Fat Greek Wedding 2

8. Miracles from Heaven

9. God's Not Dead 2

10. Eye in the Sky

Megosztás facebookon