asdf

Box Office: Chris Hemsworth befagyott a rajtnál

Lehet, hogy a jelenlegi eredmény tükrében egyáltalán nem lepett meg minket a Hófehér és a Vadász folytatásának gyenge kezdése. Eleve a második rész is halva született tervnek számított, hiszen az első rész, a klasszikus gyermekmese köntösébe bugyolálva sem robbantott a kasszáknál. Mégis mit várhattak a folytatástól, amiből még a jól brandelhető Hófehérke név is hiányzik?

Jeges fogadtatás övezte a középkori Thor visszatérését

Chris Hemsworth sormintája folytatódik, ugyanis a főszereplésével elkészített A tenger szívében és a Blackhat után A Vadász és a Jégkirálynő is megbukni látszik a kasszáknál. Igaz, ez utóbbi esetében nem (csak) a Marvel sztárja számít húzónévnek. Mindenestre az jól látszik, hogy hiába akarják a producerek pénzmágnes sztárrá gyúrni Chris Hemsworth-öt, a nézők továbbra sem emelik Asgardi magasságokba a színészt. A külső jegyek - megjelenés, karizma - alapján mindene megvan ahhoz, hogy a napjaink Hollywoodjának első embere legyen. Ha nem talál ki sürgősen valamit, és véget ér az aranykorszaka a Marvel-nél, akkor könnyen olyan színésszé hígulhat, akivel csak a videotékák polcain lehet majd találkozni.

a_vadász_és_a_jégkirálynő (12)Ami az eredményeket illeti: több szempontból sem értem, hogy milyen bűnös gondolat hívta életre A Vadász és a Jégkirálynőt, merthogy az igény és a népkövetelés nem, az világosan lejön a számokból. Tényleg érdekes ez az egész szituáció, mert már a Kristen Stewart-féle meseadaptáció is megbukott Amerikában: akkor a Universal 170 millió dollárt szánt a grandiózus projektre, ám végül hazai földön csak 155 millió értékben váltottak rá jegyet. Az, hogy most a Jégkirálynő eredettörténetét is megismerhettük, a nemzetközi forgalmazásból befolyt 241 millió dollár a „ludas”, ugyanis így a kikozmetikázott 396 milliós globális összbevétel nagyon szépen mutathatott a producereknek tálalt színes-szagos jelentésekben. A történelem ezúttal is ismétli önmagát, ugyanis a Hófehérke nélküli folytatás még gyengébben indított a multiplexekben: a premierhétvégén összesen 20 millió dollár értékben váltottak rá jegyet, ami messze elmaradt az első rész 56 milliós startjától, pedig közel ugyanannyi vásznon - 3700 - kezdték el vetíteni a filmet. Ezúttal is a nemzetközi forgalmazás mentheti meg a produkció irháját: az első hétvégén 80 milliót termelt. Látatlanban is lemerjük vonni a konzekvenciát, hogy sem minőségi - Rotten Tomatoes-on 17%-os kritikai indexen állt a film -, sem anyagi szempontból nem éri meg trilógiává bővíteni a Vadász-történetét. A következő hét már kritikus, ugyanos durva nézői eséssel kell számolni. Ha optimista fenn hanggal csak szűk 50%-os zuhanással számolunk, akkor is csak 10 millió dollárt fog szakítani a jövő héten, amivel elbúcsúzhatnak attól, hogy legalább egyenlőség jelet tudjanak tenni a kiadások és a bevételek közé.

Maugli továbbra is uralkodik!

Még a Disney mesevilág leghíresebb és legügyesebb Vadászának sem sikerült elejtenie Bagirát. A dzsungel könyve immár második hete uralja a bevételi listát, méghozzá igencsak meggyőző módon, ugyanis a második hétvégéjükön csak a törzsnézők 41 százalékát veszítették el, ami a meglévő konkurens filmek mellett is remek eredménynek számít. Számokban kifejezve ez annyit jelent, hogy Maugli ezúttal 60 millió dollárral gazdagította a családi „dzsungelbozótost”. A 175 millióból forgatott családi kalandfilm eddig csak Amerikában összeszedett közel 200-at, míg a globális mérleg világ többi „őserdejével” együtt átlendült a félmilliárdos álomhatáron. Ismét bebizonyosodott, hogy milyen sokat számít a pozitív nézői visszhang, ami a kritikusoknál sokkal erőteljesebben képes bevonzani a bizonytalan, ám potenciális fogyasztókat a mozikba. Ha így megy tovább, akkor 2016 a Disney egyik legjövedelmezőbb éve lesz!

the-jungle-book-6

Top 10-es amerikai bevételi lista:

1. The Jungle Book – 60 millió

2. The Huntsman: Winter's War - 24 millió

3. Barbershop: The Next Cut - 11 millió

4. Zootopia - 5 millió

5. The Boss - 4 millió

6. Batman v Superman: Dawn of Justice - 4 millió

7. Criminal - 2.94 millió

8. My Big Fat Greek Wedding 2 - 1.77 millió

9. Compadres - 1.21 millió

10. A Hologram for the King - 1.08 millió

Megosztás facebookon