asdf

Bojkottálja a new yorki rendőrség Tarantino filmjeit

  • Szerző: Simon
Szombaton Tarantino Los Angelesből New Yorkba repült egy megmozdulásra, ahol a városban uralkodó rendőri brutalitás ellen tiltakoztak. A Deadline megjegyezte, hogy a rendezvényre akkor került sor, amikor az azt megelőző napon megöltek egy rendőrt, aki egy lopással gyanúsított embert üldözött.

Tarantino tiltakozását így fejezte ki: "Én is ember vagyok lelkiismerettel. Abban hiszek, hogy ha egy gyilkosság történik, akkor az ellen fel kell lépni. Én a meggyilkolt oldalán állok. Ha látok egy gyilkost, nem fogok mellé állni. A gyilkosságot gyilkosságnak kell hívni. És a gyilkost gyilkosnak."quentin-tarantino-nypd-0

A rendőri erők nem voltak kiméletesek Tarantino jellemzésével. Patrick Lynch rendőrségi szóvívőnek és a Járőrők Jótékonysági Egyesületének elnökének volt néhány szigorú szava az Oscar díjas filmkészítőhöz.  Az említett szakszervezet elnöke azt javasolta, hogy senki ne nézzen többé Tarantino-filmeket. Szerinte ugyanis: „Nem meglepő, hogy valaki, aki a bűn és az erőszak dicsőítéséből él, maga is rendőrgyűlölő. A rendőrtisztek, akiket Quentin Tarantino gyilkosoknak nevez az életüket kockáztatják és néha feláldozzák azért, hogy a közösséget védjék a bűnözőktől vagy a súlyos bűncselekményektől. A new yorkiaknak üzenniük kell a degeneráltságot szállítónak, hogy nincs keresnivalója a városunkban, hogy a rendőr gyalázó fikcióját terjessze. Itt az idő, hogy bojkottáljuk Q. Tarantino filmjeit.” – mondta Lynch.quentin-tarantino-nypd-1A hétvégén New Yorkban összegyűlt több száz fős tömeg, akik az Államokban az utóbbi időben elharapózó rendőri túlkapások és az előzetesben életüket vesztett gyanúsítottak halála ellen tiltakoztak. Tarantino arról beszélt a tüntetésen, hogy a szőnyeg alá seprik ezeket az ügyeket. „Semmilyen módon nem kezelik ezt. Ezért vagyunk itt kinn. Ha kezelnék bárhogyan, akkor ezek a gyilkos rendőrök börtönben lennének, vagy legalábbis bírósági ítélet várna rájuk.” A Guardian nemrégiben összeállított adatbázisa szerint egyébként az Egyesült Államokban csak idén már 930 ember halt meg rendőrkéz által: a riport 436 fehér, 226 fekete és 143 latino áldozatról számol be. Ám tény az is, hogy szintén rengeteg az áldozat a „másik oldalon” is: becslések szerint minden 60. órában (nem egészen 3 naponta) meghal egy rendőr szolgálatteljesítés közben.

Megosztás facebookon