asdf

Április 4-én indul a Titanic

  • Szerző: P. Kristóf
  • Forrás: Titanic Filmfesztivál
2014. április 4-12. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar fővárosba, melyek közül tíz egészen friss, idei premier, a versenyben pedig kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. A fesztivál keretében többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, valamint egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg Jancsó Miklósról.

2014. április 4-12. között fut majd az idén 21. születésnapját ünneplő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, mely az elmúlt 20 évhez hasonlóan 2014-ben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén 25 nemzet 52 filmjét hozza el a Titanic a magyar fővárosba, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait - gyakran az alkotásaikat elkísérő művészek társaságában.  Az idei válogatás minden eddiginél frissebb, izgalmasabb és színesebb lesz. A bemutatott filmek közül tíz olyan 2014-es nagy fesztiválokon debütált, mint a Sundance, a rotterdami vagy a berlini, s az alkotások között olyan ritkaságok is szerepelnek, mint egy-egy chilei, kazah, japán, venezuelai vagy kambodzsai mozi.

 Blind

Az egyik fesztiválon vetített film: a norvég Blind című dráma

A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. Idén kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. Emellett további hat szekcióban futnak majd a filmek: lesz egy európai és egy világ-válogatás, egy dokumentumfilmes blokk, idén is része a programnak a független filmes Tiszta Amerika, a Sötét Oldal, valamint a Zene Mindenkinek válogatás, mely a legfrissebb, fesztiválkedvenc zenés dokumentumfilmeket mutatja majd be.

 Bad Hair

A második bejelentett versenyző: a venezuelai Pelo Molo (Bad Hair)

Idén is öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic, s a filmeken túl számos egyéb kulturális és szakmai program gazdagítja  a fesztivál kínálatát. Többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, valamint egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg a nemrégiben elhunyt Jancsó Miklósról.

A fesztivál végleges programja március 27-étől érhető majd el a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, s ugyanekkor kezdődik majd a jegyek árusítása is. 2014-ben a korábbi évekhez képest többféle engedmény várható a jegyvásárlásokra, lesz elővételi és mennyiségi kedvezmény is.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon