asdf

A Templom a dombon és az Isteni műszak tarolt Luxembourgban

  • Szerző: P. Kristóf
A hétvégén ért véget a kelet- és közép-európai filmek luxembourgi seregszemléjeként számon tartott 6. CinÉast Filmfesztivál, ahol a Templom a dombon-t (16) két díjjal tüntették ki: Srdan Golubović alkotását nem csak a zsűri találta a legjobbnak, de a közönség is.

A CinÉast fődíja és közönségdíja a Templom a dombon immár sokadik elismerése. A film korábban a Sundance Filmfesztiválon megnyerte a Zsűri Különdíját, később pedig Berlinből, Szófiából, Wiesbadenből és Szarajevóból is díjjal távozott, így nem véletlen, hogy a délszláv háború utóhatásairól és a megbékélésről szóló filmet választotta Szerbia 2014-es Oscar-nevezettjének.

Templom a dombon

 

A zsűrielnök Donato Rotunno producer-rendező kiemelte, hogy a fődíjat nagyon emberi történetnek adták. Mint elmondta, „Ez egy háború utáni társadalom megható meséje, mely úgy beszél fontos morális kérdésekről, hogy szerencsére nem csap át példabeszédbe. Nagyon meggyőzött minket a film okos és meglepő felépítése, valamint a rendkívül hiteles színészi alakítások.” A fesztivál a Templom a dombon elismerései mellett magyar sikerrel is zárult, a zsűri különdíjjal tüntette ki Bodzsár Márk Isteni műszak című alkotását.

Isteni műszak

 

A Templom a dombon még szerepel országszerte a mozik műsorán a Mozinet Kft. forgalmazásában. Budapesten október 31-től a Művész moziban minden nap 17.30-kor, az Uránia Nemzeti Filmszínházban november 3-án 16.30-kor, 5-én 16:00-kor látható.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

 
 
Megosztás facebookon