asdf

A szellemvilágból segítenek a rendezőnek?

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Kell, hogy tényleg létezzenek titokzatos, természetfölötti erők. Máskülönben James Wan rendező, a horror-műfaj megújítója és vadonatúj sikerembere nem tudna folyton csodát tenni a filmjeivel.

A Fűrész-sorozat elindítója, 1 millió dollárból készítette az Insidious – A gonosz háza (hazai bemutató: október 31.) című horrorja előzményfilmjét 2011-ben és a bevétel megközelítette a 100 millió dollárt. Maga a hátborzongató Inidious – A gonosz háza (16) már majd 5 millió dolláros költségvetéssel büszkélkedhet, és pillanatnyilag szintén majd 90 millió dollár bevételt halmozott fel – pedig számos országban, köztük Magyarországon még hátra van a premier. A két film között gyártott Démonok közt (The Conjuring, már a mozikban) 20 millió dolláros produkciós költségből csinált több mint 137 millió dollárt…

Insidious - A gonosz háza

Wan, a természetfeletti rejtélyek és az izgalomkeltés igazi mestere szerény fiatalember, aki nem látja magát mágusnak.

"Nem viccelem el, amit mondani akarok, és sejtem, hogyan kell adagolni a váratlan helyzeteket és a fordulatokat – nyilatkozta, amikor egy újságíró arra kérte, árulj el, mi a sikerei titka. De azért, a biztonság kedvéért hozzátette – "...és az is lehet, hogy a szellemvilágból segít valaki. Ha ez így van, előbb-utóbb róla is fogok filmet készíteni…"

Megosztás facebookon