asdf

A nagy Gatsby hatalmas siker Amerikában

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál díszei voltak: velük kezdődött a filmünnep, és hatalmas ováció fogadta őket a vörös szőnyegen és a fesztiválnyitó bevonulás után egyaránt. A nagy Gatsby (12) (The Great Gatsby, már a mozikban) és sztárjai meghódították Európát. De nem sokáig ültek a babérjaikon, a fesztivál még tart, ám a rendező és sztárjai már továbbrepültek, hogy le ne késsék az ausztrál premiert.

Leonardo DiCaprio ugyan nem volt ott, de a rajongók boldogan fogadták Carey Mulligan-t, Tobey Maguire-t, Baz Luhrmann-t és a stáb helyi tagjait. A kör bezárult: itt forgatták a különlegesen látványos film jó részét, és itt tartották az utolsó nagy gálabemutatóját is.

World Premiere of The Great Gatsby

 – Az amerikaiak bátran nyúlnak bármilyen más nép kultúrájához – pengetett hazafias húrokat a mint mindig, most is fehér szmokingban pompázó rendező. – Most mi bebizonyítottuk, hogy az ausztrálok tudnak mit kezdeni egy amerikai klasszikussal. A nagy Gatsby Amerikában óriási siker: most már enyém Amerika. Akár egy Superman filmet is forgathatnék. Vagy Bondot. Csak nálam a szuperkém is pezsgőt inna, és sokkal jobb zenéje lenne…

 

Megosztás facebookon