asdf

A halál elől menekült a rendezésbe a milliárdos divattervező

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Nem nevezhető sikertelen embernek Tom Ford, mégis gyerekkora óta a halál gondolata foglalkoztatja. Jó nevet szerzett a divatszakmában a Gucci kreatív igazgatójaként, majd önállósította magát, milliárdos vagyona lett, termékeit 122 luxusüzletben árusítják világszerte, és olyan jó nevű ügyfelei vannak, mint Beyoncé, Jennifer Lopez vagy Michelle Obama.

A filmiparban sem vallott szégyent, az Egy egyedülálló férfi című rendezése 2009-ben Oscar-jelölést hozott a főszereplőnek, Colin Firth-nek. Hamarosan a mozikba kerül Ford új thrillerje, az Éjszakai ragadozók, amelyet bevallottan terápiás céllal készített. Mint a The Hollywood Reporternek elmondta, számára a rendezés menekülés a depresszió elől: nap mint nap nem múlik el óra, hogy ne gondolna a halálra.

tom-ford-animals„Ez családi örökség minálunk, ahogyan az alkoholizmus is. Állandó félelemben élek, hogy bármikor valami szörnyűség történhet. Ez roppant fárasztó, elszívja az ember erejét és boldogtalansághoz vezet.” – mondta a filmes szaklapnak. 

Az 55 éves művész-üzletembernek a filmkészítés és a család jelenti a gyógymódot lelki problémáira. „Ez adta a legtöbb örömet egész életemben” – mondta első filmjéről, amelynek főszereplője, Firth szerint Ford az egyik legjobb rendező, akivel csak dolga volt.

Nocturnal Animals_01

Nocturnal Animals_02

Az Éjszakai ragadozók, amelynek forgatókönyvét is Ford írta, lélektani thriller Amy Adams és Jake Gyllenhaal főszereplésével. Premierjét a Velencei filmfesztiválon tartották a hónap elején, múlt hét végén pedig elnyerte a zsűri nagydíját ugyanott. A kritikusok szerint kiváló stílusérzékkel kivitelezett bosszúdráma, amely egyszerre állítja kihívások elé a szívet és az agyat.

Nocturnal+Animals+Premiere+73rd+Venice+Film00

Nocturnal+Animals+Premiere+73rd+Venice+Film01

Nocturnal+Animals+Premiere+73rd+Venice+Film02

Nocturnal+Animals+Premiere+73rd+Venice+Film03

Éjszakai ragadozók/Nocturnal Animals – Hazai bemutató: 2017. november 17.

Megosztás facebookon