asdf

Tony Stark minden eddiginél szórakoztatóbb

A Vasember 3-ra Tony Stark igazi jellemfejlődésen ment keresztül.

A bohém, önimádó playboyból felelősségteljesebb karakterré vált, aki a saját érdekeit háttérbe szorítja. Ugyan nem tűnt el (szerencsére) az a Tony, akit megismerhettünk, hiszen még mindig tud pimasz lenni, és rettentő laza, mégis Robert Downey Jr. a franchise harmadik részében a legszórakoztatóbb. Más oldaláról láthatjuk a milliárdos Vasembert, akinek tényleg van szíve. Rádöbben, hogy a páncél nélkül ő is csak egy ember, aki sebezhető.

Mondhattok bármit, de a Vasember 3. része IMAX 3D-ben kihagyhatatlan élményt nyújt. Hogy érdemes-e megnézni moziban? Kétség nem fér hozzá. Dinamikus, mozgalmas akciójelenetek, lenyűgöző látványelemekből nincs hiány, a dialógusok pörgősek és viccesek. A zene energikus, a karakterek jók, a történet csavaros és Tony Stark hozza cinikus, szarkasztikus stílusát – nem is kell több egy képregény-filmhez.

Shane Black Vasembere abszolút élvezhető, és az eddigi legjobb a szériából. Felpörgette az ellaposodni látszódó Vasember sztorit. Mosolyogj, te barom! – Az utolsó cserkész híres mondatának egyikéhez hasonló dialógusok fűződnek Black nevéhez, pl. Halálos fegyver, Az utolsó akcióhős, Utánunk a tűzözön. Garantáltan kitett magáért ebben a produkcióban is. Shane Black-nek van érzéke az akciójelenetekhez, és a humoráradathoz.

Vasember3_kicsi_12V

Az Extremis nanotech-vírus körül forog minden. Az egész az 1999-es szilveszteri buliban kezdődött, ahol Stark találkozott egy mindenre elszánt tudóssal (Guy Pearce), aki kutatásait szerette volna feltárni. Tony viszont inkább egy dögös tudóssal (Rebecca Hall) ismerkedett meg közelebbről, figyelmen kívül hagyva Aldrich Killian-t.

Tony Stark éjszakákon át újabb Vasember-páncélok fejlesztésével tölti el idejét. Próbálja elnyomni, hogy nem csak álmatlanságban szenved, hanem pánikbeteg is. A Mandarin (Ben Kingsley) nevű terrorista felbukkanása Tonyban is felébreszti a harcos ösztönt, amikor egykori biztonsági embere és barátja, Happy egy robbantásban súlyosan megsebesül. A sokáig lenyomozhatatlannak tűnő főgonosz a robbantásokkal próbálja megfélemlíteni a világot. Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) veszélybe kerül, mikor Stark egy sajtónyilatkozatban megadja a címét Mandrainnak, ezzel tudatva, hogy ő nem fél. Eszeveszettül luxus kéróját percek alatt elintézik a terroristák.

Iron_Man_3_15

Aldrich Killian (Guy Pearce) és Maya Hansen (Rebecca Hall) kifejlesztették az Extremis-t, ami képes újra reprodukálni a testet. (A szérum frissíti a DNS-t, az egyszerű embereket szuperkatonákká képes felturbózni.), és a Mandarin ezt felhasználva akar a világ ura lenni.

A film érdekessége az eddigiekhez képest, nem csak lendületében, hanem újításában is más, hiszen Tony Stark elméjével tudja irányítani a Vasember-páncélt. Bárhol, bármikor a testére rápattanva összeáll az öltözet. Sőt!  A távolból irányítja az üres páncélokat.

Végre Pepper Potts is több szerepet kap, és akcióba lendül. A forgatókönyv neki is szánt egy csavaros fordulatot, hogy a Mandarin mellé szegődve váljon gonosszá.

Tessék végig ülni a stáblistát! Hiszen tudjátok, a Marvel filmeknél fontos szerepe van a stáblista után érkező rövidke jelenetnek, ugyanis szinte mindig tartalmaz egy utalást a stúdió soron következő filmjére….

Műfaj: színes,szinkronizált,amerikai fantasztikus akciófilm

Eredeti cím: Iron Man 3

Korhatár-besorolás: 12E

Magyarországi premier: 2013. április 25.

Szereplők: Robert Downey Jr.,Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Stephanie Szostak, James Badge Dale, Jon Favreau és Ben Kingsley

Rendező: Shane Black

Írta: Drew Pearce és Shane Black

Producer: Kevin Feige

Végrehajtó producerek: Jon Favreau, Louis D’Esposito, Charles Newirth, Victoria Alonso, Stephen Broussard, Alan Fine, Stan Lee, Dan Mintz

Fényképezte: John Toll

Zeneszerző: Brien Tryler

Megosztás facebookon