asdf

Több hónapos kiképzést kaptak a Fehér Isten kutyái

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A kutya az ember legjobb barátja – de vajon az ember a kutya legjobb barátja? Sajnos ez nem mindig igaz.

A Fehér Isten stábja mindenesetre gondoskodott arról, hogy a forgatáson a kutyák a lehető legjobban érezzék magukat. Mundruczó Kornél filmjében 250 kutya szerepel, közülük 200-an különböző állatmenhelyek lakói voltak. A magyar thrillerben ugyan durva jelenetek ábrázolják az emberi gyarlóság és kapzsiság igen nagy fokát, melynek a kutyák a legnagyobb áldozatai, de szerencsére a kutyusoknak nem esett valós bántódása, hála a kiképzésnek és a filmes trükköknek.

A sztárság persze nem hullhat csak úgy az ember, illetve ebben az esetben a kutya ölébe, meg is kell dolgozni érte. A kutyaszereplők több hónapos kiképzésen vettek részt, amelyet az amerikai Teresa Ann Miller (aki többek közt a Rex felügyelőben is dolgozott már) és Halász Árpád, a Gödöllői Kutyasport Központ trénere vezetett. A stáb pedig gondoskodott róla, hogy a forgatás inkább öröm legyen számukra, mint munka, és biztosították azt is, hogy egyikőjüknek se essen bántódása.

A főszereplő Body még a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegén is végigvonulhatott, sőt el is nyerte a legjobb kutyaszínésznek járó Palm Dog díjat. A magyar sikerre a New York Times is felfigyelt, és a Fehér Isten című filmet gyönyörűnek tartja.

Ez ugyan nem adatott meg az összes kutyaszereplőnek, de talán nem is bánják. Nagy részük ugyanis azóta már gazdára talált és boldogan él új családjával Az új életüket pedig a menhelyen töltött idő után biztos, hogy nem cserélnék el holmi díjra.

A Fehér Isten (16) Bemutató: június 12.

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon