asdf

A New York Times szerint gyönyörű a Fehér Isten című film

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál rangos Un Certain Regard kategória győztes filmje, a Fehér Isten sorra aratja le a babérokat. Cannes után a kritikusok tetszését is elnyerte a magyar alkotás, óriási nemzetközi népszerűségnek örvend.

Cannes után több rangos médium is elismerően nyilatkozik Mundruczó Kornél filmjéről: a The New York Times kritikusa szerint „egy szenvedélyes, gyönyörű magyar történet”, a Sight & Sounds szerint „izgalmas és vakmerő”, a Variety „igazi mesterműként" emlegeti a filmet, a Guardian pedig „a Majmok bolygója távoli rokonaként” jellemzi Mundruczó Kornél legújabb thrillerét.

FeherIsten_Idezetek (1)

FeherIsten_Idezetek (3)

Cannes-ban nem csupán a nemzetközi sajtó lelkesedett a filmért, de a külföldi forgalmazók is a Fesztivál egyik legizgalmasabb alkotásának találták a Fehér Istent. A Palm Dog díj nyertes Hágen és Lili (az elsőfilmes Psotta Zsófia alakításában) izgalmas történetét egyre több ország vásárolja meg moziforgalmazásra: Franciaország, az Egyesült Királyság, a Benelux államok, a skandináv országok, Spanyolország, Görögország, Csehország, Szlovákia. Taiwan és Dél-Korea forgalmazóival sikerült már megállapodni és folyamatosan érkeznek az újabb megkeresések.

A nemzetközi lelkesedést a Variety cikke foglalja össze a legjobban, miszerint „Mundruczó Kornél hatodik és egyben legjobb alkotása” egy valódi egyetemes történet, amely minden néző számára értékes és elgondolkodtató üzenetet hordoz.

Fehér Isten (16) (hazai bemutató: június 12.)

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon