asdf

Croodék a DreamWorks egyik legjobb, legizgalmasabb és a legszerethetőbb alkotása

A DreamWorks ismét megálmodott egy fantasztikus történetet, melyet Croodék valósítottak meg. Bátran merem állítani, hogy az ősi család meséje az utóbbi évek talán legjobb animációs vígjátéka. Ebben a műfajban nehéz újat mutatni, de a Croodék története nem csak eredeti, hanem vicces. A lenyűgöző kivitelezésű animációs film ugyanakkor hordoz drámai elemeket is. Egyszerűen fantasztikus szórakozás minden korosztálynak.

Croodék sztorija nagyon emberközeli, hiszen nem csak mesei, hanem valós elemekre épül, az emberek történelmére. Természetesen vannak benne kellőképpen látványos és szellemes figurák. Ahogy a Jégkorszakban, itt is a világvége fenyegeti hőseinket. Ott a jégkorszaknak, itt a kőkorszaknak megfelelően kell leküzdeni az akadályokat. Nyilvánvalóan nem időutazásról van szó, mivel a barlangos, sivár földrészből egyszer csak egy pazar dzsungelvilágba pottyannak. (Szó szerint!)

Croodek_B1magyar_online_6E1

Croodék egy olyan ősi család, akik szigorú szabályokkal élnek. Tartják magukat a megszokott dolgaikhoz, és félnek az újdonságoktól, azt gondolják, hogy az bajt hoz rájuk. Eep (Emma Stone) viszont más, ő igazi kalandvágyó, aki kíváncsiságának köszönhetően találkozik Guy-jal (Ryan Reynolds). A fiú bátran kísérletezik, és Eepnek számára ismeretlen dolgokat mutat meg, mint pl. a tűz. A lány védelmező és szigorú apja (Nicolas Cage) nem tartja jó dolognak, hogy az elvadult világban egy ismeretlen férkőzzön a család közelébe, mikor Guy bukkan fel. Ám a világvége fenyegeti a földrészt és így a családot is. Guy tapasztaltabb, és az ő tanácsai vagy ötletei révén jutnak el egy új világba. Ekkor veszi kezdetét a kaland, és mindenki számára tanulságos útra indulnak az ismeretlenbe.

KÉPEK ITT!

A szereplők nagyon eredetiek, a család képében is megjelenik az összetartás, a szeretet és az önfeláldozás a szeretteinkért. Minden egyes karakter egyedi és sajátos jellemmel bír. Mindenkinek önálló szerepe van a történet alakításában.

Önirónia, poénok, érzelmek egy igazán tanulságos és szórakoztató mesefilmben.

Megosztás facebookon