asdf

A magányos Farkas kalandjai Japánban

2009-ben már kapott egy saját filmet szintén Farkas címmel, plusz egy ’X-Men kezdetek’ résszel, és idén újra magára hagyták a képregényhőst, ezúttal Japánban.

A történet nagyjából a harmadik film, Az ellenállás vége után veszi fel a fonalat, miután Logan nagy szerelme, Jean Grey meghalt. Teljesen összetört, a szuperhősködésből visszavonulva remeteként éldegél egy erdőben, szinte a természet részévé vált. Mielőtt mindez kiderülne, még kapunk egy kis második világháborús kitekintést, egyenesen Nagasakiból, az atomrobbanás idejéről. Valamilyen ismeretlen okból kifolyólag pont ott raboskodik egy hadifogolytáborban, amikor az amerikaiak ledobják a bombát és megmenti egy japán katona, Yashida életét, aki egy rendkívül befolyásos és gazdag család sarja. Napjainkban találjuk magunkat egy pillanat alatt, Logan nem Farkas többé, hanem egy erdei hobó csupán, aki védi az állatokat az állatként viselkedő helyi tahóktól. Yashida közben megöregedett és haldoklik, éppen ezért elküldi egyik pártfogoltját, Yukio-t, hogy keresse meg és hívja Japánba őt, hogy elbúcsúzhasson tőle.

 Farkas_plakat_1_online_16E

Kiderül, hogy nem is elbúcsúzni akart, mint annyian a történelem során, ő is örök életre vágyik, és ezt csak Farkastól kaphatja meg. Természetesen nem őrült meg, hogy csak úgy oda adja az erejét, így tárgytalannak tekinti a dolgot és azt tervezi, másnap visszautazik Amerikába. Egy elég kemény harcba keveredik bele, ugyanis másnap meghal Yashida és a gyönyörű kis unokáját, Marikot jelöli meg örököséül, amit a jakuzák nem néznek jó szemmel, és kezdetét veszi a hatalmi harc. Megpróbálják meggyilkolni a lányt, de nem számoltak Farkassal, aki mindent megtesz azért, hogy ez ne következhessen be. Innentől kezdve a lány önjelölt testőreként újból visszatér szuperhősi hivatásához, ahhoz, amihez a legjobban ért. Ninjáktól kezdve szamurájokon és mutánsokon keresztül mindenféle ellenféllel meg kell küzdenie, lélegzetelállító akciójeleneteknek lehetünk szemtanúi. Persze szokás szerint megint a végső nagy összecsapás a legkomolyabb, ekkor derül csak ki, hogy ki is valódi ellenfele, végső soron az Ezüst szamuráj és csatlósai ellen kellett megvédenie a lányt.

Farkas_jelenetfoto (13)

Mindeközben a saját démonaival is szembe kell szállnia, halott szerelmének képe állandóan kísérti, rémálmok gyötrik állandóan. Sebezhetetlenségét is elveszik, így ismét emberként kell helyt állnia. Nagyon látványos és izgalmas jelenetekkel számolhat, aki megnézi.

Farkas_jelenetfoto (18)

Összességében egy nagyon jó kis akciófilmet kapunk némi humorral és drámával, japán környezetben, japán stílusban zajlik le minden, mely azért a látvány mellett okoz nagyobb meglepetéseket is! Továbbá a stáblista után található egy pár perces jelenet, mely átvezeti a történetet a jövőre bemutatásra kerülő Az eljövendő múlt napjai című film sztorijába. X-Men és képregény rajongóknak kötelező, másoknak meg erősen ajánlott, ha ebben a forróságban kétórányi izgalomra vágynak! Július 25-től vetítik a magyar mozik klasszikus két dimenziós, és 3D-s verzióban is, szinkronizáltan. 

Mozibemutató: 2013. július 25.

Gyártó: Twentieth Century Fox

Megosztás facebookon