A vilag osszes penze
asdf

Közel egy tucat áldozata van eddig a Barátok köztnek

  • Szerző: Marcika
16 év alatt 11 embert öltek meg a Barátok közt alkotói, már a második epizódban meghalt az egyik főszereplője a sorozatnak, de az írók maximum 2 évet bírtak ki úgy, hogy ne vessenek véget valamelyik karakter életének.

Berényi Zoltán - Gáspár Tibor (1998)

BKhalal1

A sorozat alkotói nem vártak sokáig az első gyilkossággal a sorozatban, rögtön az második epizódban életét veszti a legidősebb Berényi testvér. Kiderül, hogy a halála nem volt baleset, hiszen autóját leszorították az útról. Ez az esemény az egész sorozat történetének beindítója, így dramaturgiailag mindenképpen indokolt.

Nagy Ferenc - Shallinger Gábor (1999)

Berényi Miklós ellensége volt, amikor felrobbantotta Sági Rita, az autójával együtt. Érdekesség, hogy a robbantás egybeesett Bandika keresztelőjével.

Berényi Ákos - Somorjai Tibor (2001)

bkhalal4

Zoltán fia nem élte sokkal túl az apját, 2001-ben egy építkezésen zuhant le egy ház tetejéről. Bár a halála tulajdonképpen baleset volt, de előtte a család ellensége megfenyegette Ákost, ami utána fuú megcsúszott, majd a mélybe zuhant.

Szilágyi Lóránt - Magyar Bálint (2003)

BKhalal3

Szilágyi Andi bátyja tehetséges zenész volt a történet szerint. Vele született aneurizma volt az agyában, ami a Rózsában a halálát okozta, egyszerűen összeesett, és meghalt. A történethez hozzátartozik, hogy ebben az időben Lóri éppen Mónikával járt, akit folyton megcsalt, ezért Géza - pont a halála előtt - verekedett vele, amikor beverte a fejét. Lóri apja ezért le akarta csukatni Mónika bátyját, de fia szelleme meggyőzte arról, hogy ez bármikor megtörténhetett volna.

Varga Brigitta - Kántor Zsuzsa (2004)

BKhalal5

Géza barátnőjének a veszte egy rosszul működő liftajtó volt, ami úgy is kinyílt, hogy nem volt mögötte a fülke. Ezt a lány észrevette volna, ha egy éppen arra járó fiatalember kérdése nem vonja el a figyelmét. Nem szép halál, valljuk be.

Egresi Antal - Dósa Mátyás (2007)

Dósa Mátyás_barátok

Tóni, Miklós nevelt fia, jogosítvány nélkül vezetett, ráadásul mellette ült Noémi is, aki elvonta a fiú figyelmét, így lesodródtak az útról és egy fának csapódtak. A lány - meglepő módon - szinte karcolások nélkül megúszta a balesetet, de Tóni életét nem tudták megmenteni.

 

Kertész Magdi - Fodor Zsóka (2011)

BKhalal7

Magdi anyus halála talán a sorozat egyik legemlékezetesebb pillanata. A mindig kotnyeles, kíváncsi, hárzsátos  háziasszony halálát egy papírgalacsin okozta, amiért lehajolt. Ekkor megbotlott a lépcsőn, és bár nem azonnal (még volt egy nevetséges közjátéka a postással), de belehalt az esésbe. Azóta csak szelleme tűnik fel néha a képernyőn.

Magdi anyus halála - Palik László kommentálásával

Holman Valter - Kárpáti Levente (2011)

BKhalal8

Mindenki tudta, hogy Valternek nagyon komoly betegsége van, többek között a menyasszonya Claudia is, mégis szörnyű csapás volt, amikor pont az eljegyzésük estéjén holtan találta a fotelban szerelmét. Ráadásul a férfi nem vagyonokat hagyott Claudiára, hanem a problémás lányát, Hannát.

Novák Csaba - Kővári Tibor (2012)

BKhalal9

Amikor a drogos időszaka után végre rendben van az élete, Csaba - apja születésnapjára tartva - halálos balesetet szenved. Nem csak a gyerekét hagyja ott árván, de apja is teljesen összezuhan, kilátástalannak érzi az életét.

Berényi András - R. Kárpáti Péter (2012)

BKhalal10

Sajnálatos véletlenek sorozata vezet ahhoz, hogy a karakter lezuhan egy ház tetejéről. Miklós - miután megtudta, hogy Attila csalja Nórát - bosszút esküszik Attila ellen, de a felbérelt bérgyilkosok a teljesen ártatlan testvérét kergetik a halálba. Ráadásul úgy, hogy az eredeti terv szerint nem is kellett volna meghalni senkinek.  

Laurik Igor - Nagy Sándor (2013)

BKhalal11

Laurik Igor, aki társával együtt felelős András haláláért hiába bujkál. Hosszas nyomozás után Miklós megtalálja, de amikor egymással szemben állnak pisztollyal a kezükben, közbelép Szilágyi Andi barátja, aki rendőrként nyomoz András halálának ügyében.

Ha megnézzük a statisztikát, akkor láthatjuk, hogy a 11 halálesetből:

- 5 baleset (ebből három közlekedési)

- 4 gyilkosság

- csak 2 természetes halál

- 4-ben szerepel autó

- 9 alkalommal férfi hal meg

- csak két esetben nő

- a legtöbbször  (3 alkalommal) Tibor nevű színészt írnak ki halállal a sorozatból

- 3 alkalommal jelenik meg szellem

- 5 szereplő biztosan fiatalabb volt 30 évesnél

- 5 szereplő volt kezdetektől a sorozat része

Megosztás facebookon