asdf

J. K. Rowling krimi regényein alapuló sorozat az HBO GO-n

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: HBO
J.K. Rowling, korunk egyik legnagyobb hatású íróját sokan „csak” a Harry Potter könyvek szülőanyjának tekintik, pedig egy írói álnevén (Robert Galbraith) több nagyszerű krimi regényt is írt.
Ezen kötetek alapján a BBC készített egy 7 részes sorozatot C.B. Strike néven, amely június 1-én debütál az HBO GO-n (teljes évad) és június 2-án a Cinemax műsorán (heti rendszerességgel).
cbstike_jelenet
C.B. Strike egy háborús veteránból lett magándetektív, aki egy kis irodában működik a londoni Denmark Streeten. Bár mind testileg, mind lelkileg sérült, az az egyedi tapasztalat és háttér, amellyel katonai nyomozóként rendelkezik, kulcsfontosságú azoknak az összetett bűntényeknek a megoldásában, amelyekbe a rendőrség bicskája beletörik.
cbstike_jelenet02
A Harry Potter szülőanyjának, J.K. Rowling-nak a BBC One-nal együttműködésben készült sorozatában Tom Burke (Csak Isten bocsáthat meg) alakítja Cormoran Strike magánnyomozót, míg Holliday Grainger-t (Borgiák) Robin Ellacott szerepében láthatjuk, aki Strike új asszisztense és tanítványa.

A C.B. STRIKE első három – egyenként egyórás – része a regénytrilógia “Kakukkszó” című első kötetén alapul, ezt követi “A selyemhernyó” és a “Gonosz pálya” című kötetek adaptációja két-két egyórás epizódban. A 3 kötet már megjelent a Gabo Kiadó gondozásában és júniusban újra elérhetőek lesznek a könyvek, ezúttal a sorozat plakátjával. A C.B. STRIKE forgatása Londonban és környékén zajlott.
Megosztás facebookon