asdf

Az Alien filmek atyja újabb sci-fi univerzumba repít minket

  • Szerző: Medve Pál
Ridley Scott a kultikus sci-fik veterán atyja újra az univerzum világába kalauzol minket egy videójáték franchise megfilmesítésével. Az Xbox játék széria új sorozatot kap, hogy népszerűsítse a 2015-ben érkező akciójáték blockbustere Halo 5. részét.

Európában kevesen ismerik, de nyugaton óriási kultusza van a Microsoft kiadó sci-fi Xboxos videójátékának, a Halo-nak. A fantáziadús űreposz már sok epizódot megélt különböző gamer platformokat (Xbox, 360, PC, Windows Phone), és még egy kisköltségvetésű websorozatot is kaptunk belőle (Halo: Forward Unto Dawn), de most egy nagyobb volumenű kisképernyős projektben élvezhetjük a jövő spártai katonáinak csillagközi zúzdáját.

NEo8EMHBfRF3so_1_1

A Halo univerzum komplexitása hasonló az Alien franchisehoz, legfőképp a Flood nevezetű fertőző organizmus hajaz a Nyolcadik utas: a halál idegenjére, de az űrhajók exteriorjai is erősen hasonlítanak. Az ősi idegenek mellett egy csillagközi szövetség (Covenant) vallási háborút indít a Föld lakói ellen, ami egy évszázados csatát eredményez. A 2007-ben megjelent 3. eposz lezárta a 5 éves szériát, azonban a Microsoft stúdiója 2012-ben - már más fejlesztőtől - kiadta a 4. részt is, ami egy újabb trilógiához vezet majd. A kreatív multiplayer játékmód mellett hangulatos és epikus története miatt vált népszerűvé a videójáték rajongók körében.

NEo8EMHBfRF3so_1_3

A tavaly előtti Forward unto Dawn - negyedik epizód felvezető szériája - amatőr színészeivel és unalmas cselekményével nem lett a rajongók kedvence. Most Ridley Scott mester kezei alatt, valószínűleg egy akciódúsabb előzmény sorozatot kaphatunk. A játék szerelmeseinek kötelező darab lesz, de ha a megvalósítás egy szinttel feljebb lép,  akkor a nagyközönség számára is egy szórakoztató, fogyasztható kalandot kaphatunk.

NEo8EMHBfRF3so_1_2

Megosztás facebookon