asdf

9 dolog, amit megtudtunk a Trónok harca előzeteséből

  • Szerző: P. Kristóf
  • Forrás: HBO
Április hetedikén indul a magyar HBO műsorán a Trónok harca régóta várt negyedik évada. A hozzá készített beharangozó előzetes már megtekinthető az interneten, ebből gyűjtöttük ki nektek azt a kilenc dolgot, ami kiderült belőle.

 9. Sárkány Királyvár felett

Trónok harca 4. évad 9.

Rögtön az előzetes nyitójelenetében Westeros fővárosát, Királyvárat láthatjuk sárkánytávlatból, ugyanis a városra vetett árnyék alapján éppen Daenerys egyik - nem is annyira kicsi - háziallatkája száll a házak felett. Vagy arról van szó, hogy az egyik sárkány akkorára nőtt, hogy egymagában átrepülte Essos kontinensét, és Westerosban randalírozik - ez a kevésbé valószínű lehetőség -, vagy valamelyik szereplő rémálmaiban, esetleg vízióiban jelent meg a lény a városban. Akárhogy is, ilyen részletességgel talán még sosem láttuk Királyvárat.

8. Bran különleges képessége erősödik

Trónok harca 4. évad 8.

Amikor legutoljára találkoztunk Branékkel, épp a Fal alatt tartottak észak felé, hogy megtalálják a háromszemű hollót, amely egyre többször jelenik meg Bran álmaiban. Egy rövidke pillanatra az előzetesben láthatjuk is a Stark-fiút Hodorral a háttérben, ahogy minden bizonnyal egy varsafával vagy azon keresztül próbál kommunikálni, bár egyelőre csak tippelhetünk, hogy kivel.

7. Bemutatkozik a Vörös Vipera

Trónok harca 4. évad 7.

A 4. évad egyik legjobban várt új karaktere Oberyn Martell, azaz a Vörös Vipera, hiszen a dorne-i harcos már a könyvekben is az egyik legkarakánabb, közönségkedvenc figura volt. A trailerben láthatjuk először mozgásban is Oberynt, akit még akkoriban hívott Tyrion az udvarhoz, amikor a Király Segítőjeként szolgált az apja helyett. A dorne-it persze más célok vezetik, mint pusztán turistáskodni a fővárosban: bosszút akar állni egy régi, súlyos sérelemért...

6. Jaime újra a Királyi Testőrségben

Trónok harca 4. évad 6.

Hosszú viszontagságok és a kardforgató keze elvesztése után, Jaime-nek végül sikerült visszatérnie Királyvárba. Mint láthatjuk, megszabadult a hosszú hajától és a szakállától, amely valószínűleg azt a személyiségében végbemenő változást is jelzi, hogy a pökhendiségét maga mögött hagyta, és komolyabb férfi lett belőle. Az apjával, Tywinnal éppen az új kardját mustrálják az előzetesben, amelyet Eddard Stark valyriai acélból készült pallosából, Jégből kovácsoltak újra.

5. A vadak támadása

Trónok harca 4. évad 5.

A vadak szinte az egész előző évadban tervezgették a támadást az Éjjeli Őrség, illetve a Fal ellen, aminek előkészületeibe Havas Jon által mi is bepillantást nyerhettünk. A 4. évadban a jelek szerint végre sor kerül a nagy ütközetre: Ygritte-ék kisebb településeket dúlnak fel, Tormundék rohamoznak, egy óriást láthatunk egy pillanatra, ahogy betöri a Fal alatti alagút kapuját, illetve Jon és Ser Alliser Thorne is lelkesítő beszédet tart a varjaknak a csata előtt.

4. Daeneryst ünneplik

Trónok harca 4. évad 4.

Az előző évad zárójelenetében Yunkai városa harc nélkül adta meg magát Daenerysnek és seregének, így a Sárkányok Anyja már két rabszolgatartó várost is elfoglalt a háromból. A legkeményebb dió, Meereen ősi városa azonban még hátra van. A Targaryen-lányt a felszabadított rabszolgák ünnepelve fogadták, így nem is kérdés, hogy Daeny egy csapásra a város uralkodójává vált, ám a Jorahval folyatott beszélgetése alapján biztosra vehetjük, hogy sokan nem nézik jó szemmel, hogy ő ül a trónon.

3. Tyrion bilincsben

Trónok harca 4. évad 3.

Lassan sportot űznek abból a Trónok harcában, hogy Tyriont mindenki börtönbe akarja záratni. A 4. évadban ismét szorult helyzetben látjuk az Ördögfiókát: előbb megkötözött kézzel a városi őrség viszi a trónterembe, majd egy tömlőcbe zárják, miközben arról beszél, hogy ezúttal biztosan nem tudja majd kidumálni magát. Arról nem szól a fáma, hogy mit követett el, de mivel láthatóan kétségbe van esve, valószínűleg súlyos bűnnel vádolják.

2. A Stark-lányok menekülnek

Trónok harca 4. évad 2.

Sansának már a 3. évad során is alkalma lett volna elhagyni Királyvárat Kisujjal, ám végül visszautasította a férfi által felkínált lehetőséget. Most azonban elfedett hajjal, kendővel a fején bukkan fel egy másodpercre, és az arckifejezéséből ítélve aggódik, nehogy elkapják vagy tetten érjék valamiért. Eközben Arya már egyedül látható, Sandor Clegane sehol, ráadásul a lány visszaszerezte a kardját, Tűt, úgyhogy biztosra vehetjük, hogy valamilyen úton-módon keresztezték az útját a Lannister-katonák, akik annak idején elvették tőle a pengét.

1. Joffrey esküvője

Trónok harca 4. évad 1.

Joffrey és Margeary esküvője végre megrendezésre kerül, hogy megerősítse a szövetséget a Lannister és a Tyrell házak között. Westeros királya az arckifejezéséből ítélve elégedett a megkötött friggyel, ám hogy a Tyrellek az óriási hatalommal járó nyilvánvaló hasznon kívül mennyire örülnek annak, hogy Margeary egy szadista és velejéig gonosz gyerekhez ment feleségül, az kérdéses...

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon