asdf

Őrült, vallásos sorozatgyilkosból politikus: Kevin Spacey

Napjaink egyik legsokoldalúbb színészének tartják az Oscar-díjas Kevin Spacey-t, aki alakított már elvakult vallásosságtól átitatott sorozatgyilkost (Hetedik), világuralomra törő, istenkomplexussal rendelkező kopasz képregény nemezist (Superman visszatér) és egy cinikus politikust (House of Cards) is. A mai napon az 55. születésnapját ünneplő színészről összeszedtem öt olyan dolgot, amit eddig nem tudhattál.

1. Kevin Spacey is csatlakozott a Call of Duty világához

Bár a legendás színész az utóbbi időben a nagyköltségvetésű filmek helyett inkább a kis képernyő világa illetve a színház felé fordult, azért időnként mindig talál alkalmat arra, hogy a rajongók kedvébe járjon. Így tett akkor is, amikor a hangját, a mozgását és az arcát adta az új Call of Duty-játékhoz. A House of Cards-ban látott szerepe miatt különösen ütősre sikeredett a mozielőzetes dinamikájára hajazó játék trailer!

2. A „tűzvarázsló”

Tudtátok, hogy az Amerikai szépség sztárja egy rövid ideig a Kaliforniai Katonai Akadémia tagja volt? Azért került oda, mert fiatal korábban addig-addig játszott a tűzzel, amíg sikerült felgyújtania a testvére faházát a házuk udvarában. A szülei „jutalomból” elküldték a katonai iskolába.

kevinkatonaisuli

3.  A Mini Cooper „nagy követe”

Kevin Spacey-ről köztudott, hogy imádja a Mini Morris autómárkát, azon belül is a Cooper szériát. Olyannyira, hogy a kutyájának is a kedvenc kocsijáról adta a nevét.

kevinmini

4.  Batman és Lex Luthor egy iskolába jártak

Ezúttal nem egy új, szürreális történetvezetésű képregény füzetről van szó, amelyben Gotham Lovagja és Superman életének megkeserítője közös elitiskolában nevelkedett. Csupán a két karaktert eljátszó színészre, Val Kilmer-re (Mindörökké Batman) és Kevin Spacey-re (Superman visszatér) gondolok, akik ugyanabban a gimnáziumban pallérozódtak. Sőt együtt is játszottak a suli színészi társulatában. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy Val Kilmer szerint akkoriban a későbbi Oscar-díjas színész egészen borzasztóan alakításokat nyújtott. Ezek szerint Kevin Spacey is „beleesett” a Miből lesz a cserebogár-kategóriába.

valkilmereskevinspacey

5. Nem is Kevin Spacey-nek hívják! 

Az Oscar-díjas színész vezetékneve a valójában nem is Spacey, hanem Fowler. A második neve volt Spacey, amit a színészkedés kedvéért „családnevesített”. A döntésében van ráció, mert a Kevin Spacey csengőbben, fülbemászóbban hangzik, mint a Fowler.

nemkevinspacey

Megosztás facebookon