asdf

Kenneth Branagh öt legnagyszerűbb szerepe

  • Szerző: P. Kristóf
Kenneth Branagh ma 53 éves, úgyhogy összegyűjtöttük azt az öt filmjét, amiben a legjobban szerettük.

5. Dr. Arliss Loveless (Wild Wild West - Vadiúj Vadnyugat

A hatvanas évek legendás tévésorozata alapján készült nagy költségvetésű és rendkívül látványos western scifiben Kenneth Branagh játszotta a főgonosz Dr. Arliss Lovelesst. Bár a film anyagilag bukás volt és Kenneth Branaghot jelölték a legrosszabb férfi mellékszereplő kategóriájában az Arany Málna-díjra, szerintünk mindenképp emlékezetes alakítást nyújtott a gőzhajtotta tolószékben ülő gonosz tudós szerepében, ráadásul jó volt látni a komoly színészt ilyen vicces szerepben látni.

4. Gilderoy Lockhart (Harry Potter és a titkok kamrája)

Harry Potter roxforti éveiben az egyik legbizonytalanabb pont mindigis a sötét varázslatok kivédése tanár személye volt. A második évben ezt a szerepet Gilderoy Lockhart töltötte be, akit Kenneth Branagh formált meg. A legendás varázsló számtalan könyvet írt kalandjairól, a varázsvilág elismert tagja. A valóságban azonban egy önző, egoista és semmihez sem értő kókler, aki az igazi veszély torkában le is bukik. Kenneth csodálatosan keltette életre ezt a figurát, amely a Harry Potter könyvek egyik legviccesebb és legszórakoztatóbb karaktere, hiszen úgy próbálja előadni, hogy mennyire sokoldalú, hogy közben nem is ért semmihez.

3. Dormandy miniszter (Rockhajó) 

Kenneth ezúttal ismét a rosszfiúk csapatát erősíti. Angol miniszterként mindent megtesz, hogy beszüntethesse a fiatalság és a lázadás szimbólumává váló kalóz rádiókat. Rendkívül kimért, komor és ideges. Szöges ellentéte mindenkinek, aki a filmben feltűnik, egyszerűen zseniálisan hozza a hatvanas évek konzervatív Angliájának az életérzését és elveit, melyet sokan a mai magyar kormányzáshoz hasonlítottak a Danubius és a Sláger Rádió beszüntetésének kapcsán.

2. Dr. Frankenstein (Mary Shelly: Frankenstein)

A filmnek nem csupán az egyik főszereplője, de egyben rendezője is volt. Mary Shelly klasszikus horrortörténetében ő alakította a torzszülöttet megalkotó Victor Frankensteint. A film igazi ütőkártyája a teremtményt alakító Robert De Niro volt, azonban Kenneth is óriásit alakított, jelölték is érte Saturnus-díjra. A rendezői munkája mégkiemelkedőbb, a valaha készült egyik legjobb Frankenstein feldolgozás.

1. Lee Simon (Sztárral szemben)

Szerintünk a legemlékezetesebb alakítását Woody Allen 1998-as szatírájában nyújtotta. Az angol színész egy kiégett újságírót alakít, aki a sikert, pénzt és az összes többi hollywoodi álomképet hajszolja, miközben bejárja a sztárok viszontagságokkal teli világát. Kenneth alászáll az álomgyár poklába, miközben magával is meg kell küzdenie. Remek karakterábrázolás egy nagyszerű színésztől.

Megosztás facebookon