asdf

Érdekességek az 1984-es Szellemirtókról

  • Szerző: MoziStar
Idén nyáron új akciójelenetekkel térnek vissza a Szellemirtók, hogy üldözőbe vegyék New York rémséges szörnyeit. A brigád több mint három évtizeddel ezelőtt csapott le először a különféle természetfeletti lényekre, és világszerte hatalmas sikert aratott. Azóta is rengeteg szellemes tény és érdekesség kering a film körül.

Magyar az operatőr

Az első rész operatőre Kovács László volt, aki már gyerekkorában is mozikban lógott iskola helyett. 24 évesen érkezett az USA-ba, és valósította meg a hollywoodi álmot. Többek között a Szelíd motorosok, a Maszk és a Beépített szépség című filmekben is dolgozott.

ghostbusters-1984-team

Siker számokban

Az 1984-es premier után az egekbe szöktek a nézettségi adatok az Államokban, egymás után 7 héten át vezette a top listát, és több mint 240 millió dollárt hozott a konyhára.

ghostbusters-1984

Falánk szellem

A zöld, falánk és vicces szellem karaktere John Belushit idézi, akinek filmbéli szerepét váratlan halála miatt végül Bill Murray kapta meg. A forgatás során azonban mindenki csak úgy hívta a komédiás szellemet, hogy "John szelleme".

ghostbusters-1984-bill-dan

Újságcikk adta az ötletet

A film ötletet hirtelen pattant ki a forgatókönyvíró, színész Dan Aykroyd fejéből, amikor egy újságcikket olvasott a természetfeletti erőkről és a kvantum fizikáról, egyből érezte: „ez az!” 

Változó helyszínek

Habár a csapat irodája New Yorkban van, és ezért úgy tűnhet a jelenetek is ott játszódnak, a stáb valójában több helyszínen is forgatott, például Kaliforniában.

Bill Murray-t is megnyerték

Az egyik eredeti szellemirtó, Bill Murray kezdetben kockázatos vállalkozásnak tartotta az új rész leforgatását, ám végül igent mondott a női változatra, mivel fantasztikusan szórakoztatónak tartja a színésznőket.

Szellemirtok_jelenetfoto_4

32 évvel az eredeti, legendás vígjáték után hamarosan mozikban az új film, Paul Feig dirigálásában. Az elmúlt évek néhány szupersikeres vígjátékának rendezője csupa nővel készítette el az új változatot: most Melissa McCarthy és Kristen Wiig indul szellemirtásra, de feltűnik Chris Hemsworth is.

 

Szellemirtók/Ghostbusters - Hazai bemutató: 2016. július 28.

Megosztás facebookon