asdf

A Twin Peaks legjobb vendégszereplői

  • Szerző: P. Kristóf
1990. április 8-án indult el minden idők legrejtélyesebb és legkultikusabb tévésorozata, a Twin Peaks. Laura Palmer halálának és a nyomozás kezdetének 24. évfordulója alkalmából pedig összeszedtük nektek, milyen sztárok fordultak meg a rejtélyes városkában kisebb-nagyobb szerepekben.

Miguel Ferrer 

Karakter: Albert Rosenfield 

Ki ő: Egy rendkívül arrogáns és nagyszájú FBI elemző, akit a főszereplő Dale Cooper ügynök hív el a kisvárosba, hogy segítsen a nyomozásban. A nyüzsgéshez szokott városi detektív lenézi a helyi erőket, minden mondatával gúnyt űz belőlük, ezért végül nem tud együttműködni velük. 

Emlékezetes pillanat: Rosszul méri fel magában a helyi rendőrök merészségét és beszólásaival túl messzire megy, melynek eredményeképp jól pofán vágja Truman sheriff.

Heather Graham

Karakter: Annie Blackburn

Ki ő: Norma Jennings, a városka népszerű kávézójának tulajdonosa a nővére, így kap állást az RR Diner-ben. Csupán a sorozat utolsó hat részében tűnik fel, Twin Peaks-ben nőtt fel, de egy szakítást követően lemenekült. Szerelembe esik Cooper ügynökkel, de a nyomozás előrehaladtával kapcsolatuk nem teljesedhet ki. 

Emlékezetes pillanat: Minden olyan jelenet, ahol Kyle MacLachlan-nal együtt látható. 

David Lynch

Karakter: Gordon Cole ügynök

Ki ő: Cooper közvetlen főnöke, aki nagyon rosszul hall és mindent félreért, majd üvöltve visszakérdez. A sorozat legkomikusabb karaktere. 

Emlékezetes pillanat: A kávézóban első látásra beleszeret a pincérnő Shelly-be és egy csodának köszönhetően mindent hall, amit a lány mond.

Billy Zane

Karakter: John Justice Wheeler

Ki ő: Az állandóan rosszban sántikáló szállodatulajdonos Ben Horne egyik barátja, aki később beleszeret annak lányába. 

Emlékezetes pillanat: Mikor búcsúzkodik Audrey-tól, a fülig szerelmes lány megkéri, hogy vegye el szüzességét, közben pedig vadul lobog a szélben Billy sörénye, ami egy ritka pillanat a kopasz sztár karrierjében.

David Duchovny

Karakter: Dennis/Denise Bryson

Ki ő: Cooper nyomozó munkatársa, akit akkor hív segítségül, amikor Audrey a bordélyházban ragad. Bryson egy nyomozás során ráeszmélt, hogy nőnek öltözve érzi jól magát, azóta kifejlesztette női énjét és ha teheti így jelenik meg, de amikor a munka szólítja, felveszi a fekete öltönyt.

Emlékezetes pillanat: Amikor először sétál be az irodába és teljesen sokkolja régi barátját megjelenésével. 

Molly Shannon

Karakter: Judy Swain

Ki ő: A második évad tizenkettedik részében tűnik fel pár percre és árva gyermekek örökbeadásával foglalkozik. 

Emlékezetes pillanat: Összesen egy jelenete van az egész sorozatban, de már a jelenléte is elég ahhoz, hogy emlékezetes legyen.

Molly Shannon

Alicia Witt

Karakter: Gersten Hayward

Ki ő: Laura Palmer egykori legjobb barátnőjének a huga, aki családja női tagjaitól eltérően vöröshajú. 

Emlékezetes pillanat: Szülei áthívják Laura gyászoló szüleit vacsorára, ahol a tehetséges fiatal lány elkezd zongorázni.

David Bowie

Karakter: Phillip Jeffries

Ki ő: A mozifilmben szerepel és egy két évre eltűnő, majd a semmiből előkerülő FBI ügynököt alakít, aki már Laura Palmer halála előtt titokzatos szellemekről és piros szobákról mesél.

Emlékezetes pillanat: Amikor zavarodottan először jelenik meg több évnyi távollét után és összefüggéstleneül beszél a szellemvilágról.

Kiefer Sutherland 

Karakter: Sam Stanley különleges ügynök

Ki ő: Cooper ügynök munkatársa, már az első részben megemlítik a nevét, mint ügyetlen és tehetségtelen ügynök. Ő végezte a nyomozást Teresa Banks ügyében, akit Laura előtt gyilkoltak meg és a két ügy összefüggésben van egymással. 

Emlékezetes pillanat: Amikor Teresa Banks ügyében nyomoz, találkozik Lil-lel és teljesen sokkolja a táncos látványa. 

Chris Isaak

Karakter: Chester Desmond

Ki ő: FBI ügynök, aki Teresa Banks ügyén dolgozik új társával, Sam Stanley-vel. A nyomozás közben azonban nyoma veszik és soha többé nem látják, Cooper folytatja a munkáját.

Emlékezetes pillanat: Amikor felveszi a gyűrűt eltűnése előtt.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon