asdf

2015 legjobb női a mozivásznon!

  • Szerző: MoziStar
A 2015-ös hollywoodi filmtermése sajnos vérszegény blockbusterekkel – tisztelet a kivételnek – teli volt. A csalódottságunkat csillapította, hogyha már narratívában nem is, de legalább szépségben tudtak újat hozni. Daisy Ridley-be például a Star Wars óta szerelmesek a srácok a szerkesztőségben! Íme a Top 10 színésznő (rangsorolás nélkül):

Daisy Ridley személyében nem csak az Erő, a szépség is felébredtDaisy-Ridley-2015

A Star Wars „tehetséggondozó”- programja újabb csiszolatlan gyémántra lelt Daisy Ridley személyében. Kétség kívül az egyik legjobb alakítást ő nyújtotta, ráadásul a személyében a feminizmus régóta várt volna is felerősödött az űroperában. A színésznő abszolút nem biodíszletként üzemelt, hanem a létezésének értelme és célja volt. Remélhetőleg a személyében újra formálódik a hollywoodi szépség ideál, mert a színésznő megtestesítette a Nő-fogalmát: kisugárzásában volt egyszerre jelen a báj, a szépség, a tartás és az elegancia. Reméljük követendő példa lesz! 

Alicia Vikander a tehetséges robotAlicia-Vikander-2015

A svéd-színésznőnek az Ex Machina előtt is jelen volt a filmiparban, ám az igazi áttörést az előbb említett film hozta meg a számára. Az egész világ azonnal szerelmes lett az ártatlan szépséggel bíró színésznőbe, akit szerencsére azóta a nyálcsorgató producerek is felkaptak: az U.N.C.L.E. emberé-ben is szerepet, és nem is okozott csalódást: nem csak szépségével, de szellemes karakterével tökéletesen kiegészítette a történetét. A tekintetének egyetlen villanásával képes volt levenni a férfi embert a lábáról, ám ami még ennél is fontosabb: az utóbbi évek legígéretesebb tehetsége, akinek ott a helye a legnagyobb filmek stáblistáján. Lehetetlen nem szeretni! Legújabb filmjében, A dán lány-ban játszik főszerepet, melyet január 28-tól láthatunk a mozikban!

Margot Robbie esetében a látszat nem csalMargot-Robbie-2015

A gyönyörű szőke ciklon igazán a Wall Street farkasá-ban hívta fel magára a figyelmet, ahol nem csak az igéző tekintetét, hanem tökéletes párduc testét is megvillantotta, amitől a férfi nézők lélegzete egy pillanat alatt elakadt. Azon sem csodálkoznánk, ha a légszomj kockázata is fennállt a R-kategóriás ágyjeleneteknél. Idén Harley Queen forrónadrágjában villanthatja meg tökéletes lábait, ám tavaly a Focus című közepes szélhámos filmet az ő bikinis jelenetei mentettek meg. Bár tehetség-kérdésben egyáltalán nem említhető egy lapon a fent emlegetett Alicia Vikander-rel, ám ettől még nem süllyed a biodíszlet értékek nélküli mocsarába. Miatta még egy végtelenül unalmas filmet is örömmel néznék végig. Idén láthatjuk őt A nagy dobás-ban és a Suicide Squad - Öngyilkos osztag-ban

Scarlett Johansson a szexi szuperhősScarlett-Johansson-2015

Joss Whedon a Bosszúállók: Ultron korá-val újra elhozta nekünk Scarlett Johansson-t, hogy ismét a feszes bőrjelmezben láthassuk. Az alakja még mindig kifogástalan, csak úgy, mint a tehetsége: játszi könnyedséggel hozza a karakterét. A vonzó kisugárzása ördögi bilincsként tarja fogja a mohó férfi tekinteteket. Minden megmozdulását átlengi a visszafogott, magától értetődő erotika. Nincs erőlködés, felesleges pózolás. A színésznőt az Ave, Cézár és az Amerika kapitány: Polgárháború című filmekben láthatjuk idén.

Jennifer Lawrence nyila elé örömmel állnánk odaJennifer-Lawrence-2015

Az Éhezők viadala-sztárja még mindig a férfiak egyik bálványa. Szívesen ábrándozunk róla unalmasabb, csendesebb pillanatainkban, mert az Oscar-díjas színésznő megtestesíti a klasszikus szépség fogalmát. Az ehhez párosodó laza, közvetlen és abszolút hétköznapi, emberi megnyilvánulásai csak fokozzák a megítélését.  Az meg már csak tényleg hab és cseresznye a tortánk tetején, hogy igazi, átütő tehetség, aki még egy olyan kétdimenziós young adoult-karaktert is képes volt velünk megszeretetni, mint Katniss Everdeen, de nagyon kedveltük a Joy című filmben nyújtott alakítását is. Legközelebb a Bryan Singer rendezte X-Men: Apokalipszis Raven-jeként próbálja megmenteni a világot.

Marion Cotillard a végzet asszonyaMarion-Cotillard-2015

Nagy rajongói vagyunk a francia származású színésznőnek. A tehetsége elvitathatatlan, amit számtalanszor bizonyított már olyan filmekben, mint A sötét lovag: Felemelkedés, a Piaf vagy a Rozsda és a csont. Tavaly a Macbeth című Shakespeare-drámában tűnt fel Michael Fassbender őrült, hatalomra éhes feleségeként. Bár az alkotást önmagában nem könnyű dekódolni, de azért mindenestre érdemes végignézni, hogy tanúi legyünk egy bizarr, shakespeare-i nyelvezettel dúsított szex-jelenetnek. A gyönyörű színésznő nem csak kirívóan tehetséges, hanem elképesztően elbűvölő: a testi adottságai mellett a tekintetéből csak úgy árad az intelligencia és a titokzatosság, ami még kívánatosabbá teszi.

Rebecca Ferguson a gyilkos szépségű titkosügynökRebecca-Ferguson-2015

Nem mehetünk el szó nélkül a Mission: Impossible - Titkos nemzet-ben feltűnt, és egy pillanat alatt taroló Rebecca Ferguson melett. A gyönyörű színésznő első látásra nem tűnik klasszikus szépségnek, ám a felszín alatt nem csak tehetség, hanem valódiság is rejlik. Ráadásul ő volt az első előfutára a karakteres női akciósztároknak, hiszen Tom Cruise legújabb lehetetlen küldetésében, a történet szempontjából fajsúlyos figuraként szerepelt. Testiség szempontjából sem azt a zörgő csontú-típust, hanem az igazi, ízig-vérig nőt testesíti meg. A végtelenül hosszú lábaira pedig szavak sincsenek. Mi tagadás: örülnénk, ha egyszer ő mentené meg az életünket! A hírek szerint a következő M:I filmben is láthatjuk viszont.

Léa Seydoux extravagáns Bond-lányLéa-Seydoux-2015

Ha van nő, akinél a különleges-jelzőt kell használni, az egyértelműen Léa Seydoux. Ha nem ismernénk a biográfiáját, akkor is tudnánk, hogy francia származású színésznőről van szó, ugyanis a megjelenéséből/külleméből, kisugárzásából, a tekintetéből árad az a fajta megfoghatatlan, és utánozhatatlan erotika, szenvedély, bujaság, ami a francia nők sajátos ismérve. Ami még imádni valóbbá teszi, hogy a szépségéhez tehetség is párosul, így közel áll ahhoz, hogy megtestesítse a tökéletes nőt. Az Adéle élete - 1-2. után nagyon vártuk a 007 Spectre - A Fantom visszatér című filmet és nem csalódtunk! Nem véletlenül tartjuk minden idők egyik leggyönyörűbb Bond-lányának, mert tényleg az!

Alexandra Daddario a legszebb túlélőAlexandra-Daddario-205

A fiatal színésznőre először a Percy Jackson-ban figyeltünk fel. Igaz, akkor sem a tehetsége, hanem a tökéletes idomai nyűgöztek le. Idén a Dwayne „The Rock” Johnson féle katasztrófa-filmjében (Törésvonal) tűnt fel, ami bár minőség szempontjából bőven hagy kívánnivalót maga után, ám legalább újra láthattuk Alexandra Daddario-t futni, amit mondanunk sem kell, igazán épületes látványt nyújtott! Az HBO True Detective című sorozatának második szezonjában még nagyobb betekintést enged a bájaiba. Nem túlzás azt állítani, hogyha leveszi a pólóját, akkor meg szűnik forogni körülöttünk a világ. A színésznő egész egyszerűen megtestesíti a tökéletes alakú nőt!

Gryllus Dorkával élmény kirándulnigryllus-dorka-2015

A tavalyi év nagyon jól sikerült a magyar filmgyártás szempontjából, ugyanis olyan remek filmek születtek, mint a Liza, a rókatündér vagy a Saul fia. Ebbe a csoportba tartozik a Víkend című alkotás is, ami hosszú idő után végre egy igazán csavaros – már-már túlságosan is – hazai thrillert hozott a mozikba. Az alkotás egyik főszereplője, Gryllus Dorka nem csak a tehetségével növelte a végtermék minőségét, hanem a szépségével is. Elmondható, hogy Gryllus Dorka a legszebb és legbujább színésznőnk: igazi ébenfekete démon, aki egy pillanat alatt képes megbabonázni. Vele szívesen eltöltenék egy víkendet egy távoli, csendes faházban.

Nem volt egyszerű összeválogatni a legjobbakat, de mi mellettük tettük le a voksunkat. Nektek ki volt a best of nő?

Megosztás facebookon