asdf

13 film Halloween-ra

  • Szerző: MoziStar
Lassan az ijesztgetés ünnepe, a Halloween is beköszönt, úgyhogy összegyűjtöttünk nektek 13 filmet, ami garantálja a szórakozást számotokra.

13. Parajelenségek

Mivel nézünk szembe: Paranormális jelenségekkel.

Miért: Egy pár otthonában különleges dolgokra lesz figyelmes, ezért vesznek egy kamerát, hogy rögzítsék a dolgokat és kiderítsék, mi áll a háttérben. 

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik szeretik a szellemes filmeket és az alacsony költségvetésű, kézi kamerás megoldásokat.

12. Poltergeist - Kopogó szellem

Mivel nézünk szembe: Kopogó szellemekkel.

Miért: Egy tipikus amerikai kertvárosi család otthonát szellemek szállják meg, akik eleinte barátságosnak tűnnek, de minél tovább maradnak ott, annál inkább elfajul a helyzet.

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik szeretik a szellemes filmeket és akiknek tetszett a Démonok között című film. 

11. Kedvencek temetője

Mivel nézünk szembe: Egy természetfeletti képességekkel megáldott ősi indián temetővel, mely élőhalottként visszahozza az oda elásott testeket.

Miért: A Creed család elköltözik egy Boston közeli kisvárosba. Az otthonuk mögött van egy kisállattemető, ahova az elgázolt állatokat hantolják el. Egyik nap a család kismacskája is erre a sorsra jut, ekkor jönnek rá, milyen hatalma van a temetőnek.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik Stephen Kinget, a Ramones-t és a spirituális beütéssel rendelkező horrorfilmeket, melyek egyben komoly drámát is boncolgatnak. 

 10. Beetlejuice - Kísértethistória

Mivel nézünk szembe: Az idegesítő és közönyös emberekkel, valamint egy bajkeverő emberűzéssel foglalkozó szellemmel.

Miért: A Maitland házaspár haláluk után saját otthonukban találják magukat szellemként, a házukba azonban egy idegesítő család költözött be időközben. Mivel túl kedvesek, ezért nem sikerül elűzniük őket, így végső elkeseredésükben egy emberűzőhöz fordulnak, aki csak ront a helyzeten.

Kiknek ajánljuk: Akik nevetni szeretnének Halloween éjszakáján, de a kísérteteket sem akarják kihagyni az esti programból, továbbá akik szeretik Tim Burton filmjeit. 

9. Sikoly

Mivel nézünk szembe: Egy maszkos sorozatgyilkossal, aki kedvenc horrorfilmjeiből tesz fel kérdést áldozatainak és akik nem tudnak válaszolni, azoknak végük. 

Miért: Nem tudni, ki rejtőzik a maszk mögött, az áldozatok száma egyre fogy, miközben mindenki egyformán gyanús. 

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik a tinihorrorokat és a sorozatgyilkosos mozikat.

8. A texasi láncfűrészes mészárlás

Mivel nézünk szembe: Egy elmebeteg sorozagyilkossal, aki emberi bőrből készült maszkot visel a fején és a belterjes kannibál családjával.

Miért: Azért gyilkol, mert a családja teljesen az irényítása alatt tartja és emberi húsra vágynak, továbbá retteg az új emberekből, így sokszor önvédelemből is cselekszik.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik a hátborzongató és undorító slasher filmeket, továbbá akik látni szeretnék a minden idők egyik legjobb horrorjaként számon tartott alkotást.

7. Az Álmosvölgy legendája

Mivel nézünk szembe: Egy titokzatos fej nélküli lovassal.

Miért: A földért terészetesen, a mostohaanyja szabadítja rá a természetfeletti gyilkost Katrinára, hogy megszerezze tőle a családi birtokot.

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik szeretik a viktoriánus kori horrortörténeteket, Tim Burton világát és Johnny Depp-et.

 

6. Rémálom az Elm utcában

Mivel nézünk szembe: Egy Freddy nevű, eltorzult arcú, pengés kesztyűvel rendelkező, emberfeletti tulajdonságokkal bíró sorozatgyilkossal, aki rémálmaikban végez fiatalkorú áldozataival.

Miért:  Freddy életében gyerekeket gyilkolt, de egy hiba következtében a tárgyaláson felmentették. A dühös szülők ezért rágyújtották a házát, innen az égett külső. Halála után lepaktált a szellemekkel, hogy tovább folytathassa munkáját. Képes belemészni mások álmaiba és irányítani azt, ami ott történik az emberekkel, az az életben is valósággá válik.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik az ilyen véres, természetfeletti sorozatgyilkosokról szóló horrorokat, valamint akik látni szeretnék Johnny Depp első színészi alakítását.

5. A kör

Mivel nézünk szembe: Egy természetfeletti videókazettával, amit ha megnézel, hét nap múlva meghalsz. 

Miért: Mert Samara kegyetlen halált halt, hét napig szenvedett egy kútban, mielőtt meghalt. Hogy bosszút álljon, visszatér és megöl mindenkit, aki megnézi a videót.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik az olyan hátborzongató filmeket, melyek sokkal inkább lélektanilag hatnak a nézőre, mint képi világukban. 

4. Fűrész

Mivel nézünk szembe: Egy Kirakós névre hallgató kegyetlen sorozatgyilkossal.

Miért: Próbatétel elé állítja az embereket, hogy átérétkeljék eddigi életüket, vagy ha erre nem képesek, akkor meghaljanak.

Kiknek ajánljuk: Akiknek tetszett a Hetedik című film és akik szeretik a gusztustalan, vérben úszó jeleneteket.

3. Az ördögűző

Mivel nézünk szembe: Egy kislánnyal, akit megszállt az ördög.

Miért: Marrin atya évekkel korábban legyőzte a Pazuzu nevű gonosz démont, de most arra utalnak a jelenk, hogy visszatért és egy kislány testébe költözött. 

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik a keresztény mitológián alapuló ördögűzős filmeket és akik látni szeretnék a minden idők legijesztőbb alkotásaként számon tartott horrort.

2. 9-es terv a világűrből

Mivel nézünk szembe: Vámpírokkal, zombikkal, űrlényekkel és minden idők legrosszabb filmjével.

Miért: Mert az űrlények életre keltik a holtakat, valamiért csak négy darabot, hogy elpusztítsák az emberiséget.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik az ötvenes évek nevetségesen gagyi horrorjait, továbbá akik látni szeretnék minden idők legrosszabb filmjét.

1. Halloween

Mivel nézünk szembe: Egy Michael Myers nevű elmebeteg sorozatgyilkossal.

Miért: A pszichopata gyilkos évtizedekkel korábban végzett egész családjával és most megszökött az elmegyógyintézetből, hogy befejezze, amit elkezdett.

Kiknek ajánljuk: Akik szeretik a sorozatgyilkosos slasher filmeket a hetvenes évek utánozhatatlan hangulatában, továbbá akik szeretik a horror mesterének, John Carpenternek a filmjeit. 

Megosztás facebookon