asdf

Új filmjéről nyilatkozott a Tűnj el! rendezője

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Jordan Peele nyilvánosságra hozta a közösségi médiában új filmje plakátját és címét, amely az Us, azaz a Mi címet kapta.
A korábban roppant sikeres komikusként ismert Jordan Peele tavaly robbant be Tűnj el! című rendezésével, amely vérfogyasztó fordulatokat, éles társadalomkritikát és jókora adag fekete humort kínált a nézőknek. A film óriási kritikai és közönségsikert aratott, Peele pedig Oscar-t kapott a forgatókönyvért. (A Tűnj el! 135 további díjat kapott és ezeken kívül még 187-re jelölték, köztük 3 Oscar-ra és 2 Arany Glóbusz-ra).
Us-movie-Jordan Peele
Az Us egyik producere az a Jason Blum, aki a Tűnj el!-t is készítette. A producer arról híres, hogy kevés pénzből készít nagy kasszasikereket. A Tűnj el! például 4,5 millióból forgott, és 225 millió dolláros összbevételt ért el. Az Us a hírek szerint több pénzből kerül a mozikba, mint a Tűnj el!, de azért megabüdzsére nyilván nem kell számítani. Peele egyébként első sikere után több mikroköltségvetésű produkcióra szerződött Blum-mal.
Jordan Peele_us_movie
Az Us-ról egyelőre annyit lehet tudni, hogy műfaja: lidércnyomás. A rendező ezt így magyarázta kicsit bővebben: „A műfaj már biztos, thriller, akció és vígjáték elegye lesz, mert ez a kedvencem. Tehát olyan lesz a hangulata, mint a Tűnj el!-nek. De csak ennyiben fog hasonlítani, mert egyébként teljesen más mozi lesz. Nem fogok megint faji kérdésekkel foglalkozni.”

Us/Mi – Hazai bemutató: 2019. március
Megosztás facebookon