asdf

Többet dolgoztak Sonic, a sündisznón, mint gondoltuk!

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
El kellett halasztani a Sonic, a sündisznó című animációs film novemberi bemutatóját, mivel a rajongók kiakadtak a címszereplő külseje miatt. Sonic egy kultikus videójáték hőse, a film első változatában mégsem úgy nézett ki, ahogyan a rajongók megszokták. Az eredetihez képest új szemet, fogat és lábat kapott, ami sokak szerint szentségtörés.
A felháborodott rajongók kérése meghallgattatott, az alkotók visszamentek a tervezőasztalhoz, és a süni új külseje már olyan, amilyennek a játékosok megszokták. Érdekesség, hogy minderről nem hivatalos bejelentés adott hírt, hanem egy kirakott standee – álló hirdetőtábla –, amelyet egy mozi félreeső folyosóján helyeztek el. Az internet korában persze így is fénysebességgel terjedt el az információ, és a rajongók megkönnyebbültek. Egyben csodálkoznak is, hogy két nagy cég – a Paramount stúdió és a videogyártó Sega – ennyire odafigyel a rajongók igényeire. Pedig nincs ebben semmi csoda, a közönség szava szent, hiszen ő fizet a kasszában. 
Öt hónapon át tartott az animált Sonic sündisznó újradizájnolása. A Sonic Team Argentina rajongói portál megszólaltatta Max Schneider-t, az egyik animátort, aki elmesélte, hogy a Sonic, a sündisznó című élőszínészes-animációs filmet gyártó Paramount Studios adott nekik elég időt arra, hogy szó szerint tetőtől talpig – az arcától a cipőjéig – újratervezzék a népszerű videójáték hősét. Erre azért volt szükség, mert az első előzetes megjelenése után óriási felzúdulást keltett a rajongók körében Sonic új alakja, amit a Paramount rendelt eredetileg. A stúdió ugyanis úgy gondolta, Sonic új fazonja jobban illik majd az élőszínészes környezethez. Tévedtek. Számítottak némi ellenkezésre a videójáték rajongói részéről, de akkora botrányra nem voltak felkészülve, amekkora kitört.
sonic_2020
Az internet népe egy emberként kritizálta Sonic új fogát, új szemét és általában mindenét, ezért a Paramount meghátrált: úgy döntöttek, visszatérnek a süni eredeti formájához, még ha emiatt el is kell halasztani a bemutatót. Schneider szerint a stúdió azért járult hozzá a viszonylag hosszú utómunkához, mert nem volt drága, és megérte a csúszás, hiszen a rajongók haragja miatt súlyos pénzek úsztak volna el, amennyiben marad az eredeti dizájn, és a csalódott fanok bojkottot hirdetnek.

A kék süni mellett olyan sztárok főszerepelnek a filmben, mint James Marsden és Jim Carrey.
Sonic, a sündisznó/Sonic the Hedgehog – Hazai bemutató: 2020. február 13.
Megosztás facebookon