asdf

Tinihorror az MTV-n, jön a Sikoly tévés változata

sikoly

Félelem és reszketés a képernyőkön? Wes Craven darabolós popcorn filmje, a Sikoly stílusteremtő húzásokkal bolygatta meg 1996-ban a horror-rajongók lelki világát, most pedig  az álarcos Ghostface az MTV-n éledhet fel! A csatorna ugyanis berendelte a sorozat egyórás pilotját, ami a Death Valley után a horror őskorának legkellemesebb, vérengzésekkel teli pillanatait idézi majd fel. 2014 nyarán készíthetjük a fagyit és a kólát, mert ismét felharsan a rég hallott Sikoly!

A filmek hősnője, Sidney Prescott fél életében a maszkos fantom elől menekült, aki lelkes amatőrként lihegett a telefonba és villantotta meg minden sarkon húszcentis kését, csak hogy a frászt hozza a rajongókra. A második filmben az egyetemen, a harmadikban egy filmforgatáson, az eddigi utolsó rémfelvonásban pedig jó csajokkal és popcorn momentumokkal feltöltött iszonyatokkal jelentkezett a Sikoly. A stúdió azonban 2012-ben bejelentette, nem mostanában tervezi a folytatást, ezzel pedig a halált folyamatosan kicselező fiatalokról szóló, hasonló vonalon mozgó Végső állomás filmek kihívó nélkül maradtak volna.

Ha május, akkor a tévéipar kétszeres fordulatszámra kapcsol, hiszen ekkor döntik el a legnagyobb amerikai társaságok, hogy milyen kínálattal csábítják majd magukhoz a közönséget jövőre. Az MTV ezúttal aduászra talált, hiszen tárgyalásokat folytat azzal a Wes Cravennel, aki eredetileg a trancsírozós történet moziváltozatáért felelős volt, és a sorozat rendezőjeként térhet vissza hőn imádott univerzumához.

A Sikoly tévés változata komoly próbatétel előtt áll, a filmekre jellemző dögösséget kell majd ismét megvillantania, hiszen a rajongók imádták, ahogy a korántsem békés kisváros, Woodsboro frissen ültetett gyepén rendre versenyt futottak a nagymellű plázacicák az életükért. Olyan sztárok tűntek fel a horrorban, mint a szomszédlány alkatú Drew Barrymore, a Jóbarátok Courteney Coxja, a Hősök pomponlánya, Hayden Panettiere és a vámpírokkal táncoló Anna Paquin.

A sokkoló nyomozások és nagy felfedezések mellett azon múlik majd a sorozat sikere, hogy a színészgárda és a készítők fel tudják-e idézni azt a mókás, mégis rémisztő hangvételt, ami mindig jellemezte a Sikolyt. Erre igen nagy az esély, hiszen az MTV valóságshow-in kívül olyan szkriptelt sorozatokkal nyűgözi le közönségét, mint a nemrég bemutatott L.A. Complex, a Death Valley és a Kínos, amik zseniálisan egyensúlyoznak a könnyfakasztó dráma és az eszement humor határmezsgyéjén.

Megosztás facebookon