asdf

Teljesen bezsongtak a rajongók a Halloween Kills kapcsán!

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: UIP-Duna
Tavaly befejeződött a Halloween Kills forgatása, amely a 2018-as nagy sikerű – 255 millió dolláros bevétel 10 milliós költségvetés mellett – Halloween folytatása. A stáb 36 napig dolgozott, ez a bő egy hónap rövid időnek számít, de illik a gyártó cég, a Blumhouse Productions üzleti filozófiájához, amelynek jegyében mindig kis költségvetéssel dolgoznak. A főszereplő természetesen Jamie Lee Curtis, míg az eredeti, 1978-as Halloween több színésze is visszatér.
A Halloween Kills-t a harmadik, befejező rész, a Halloween Ends követi majd. A költséghatákonyságot szem előtt tartva a két részt közvetlenül egymás után forgatják, bár a bemutatók között egy év lesz a különbség. A két folytatást ugyanaz a csapat készíti, aki az első részt sikerre vitte, az élen Jamie Lee Curtis-szel, aki nélkül a sorozatot el sem lehet képzelni.
halloween-jamie-lee-curtis-2018
Számos bennfenteseknek szánt utalást, azaz "easter egg"-et – úgynevezett húsvéti tojást – tartalmaz majd a Halloween Kills. Például szerepel benne az a színésznő, aki 9 évesen játszott az eredeti, 1978-as opuszban. Kyle Richards egy kislányt alakított, akinek a bébiszitterét megöli a késes rém. Lindsay ma már felnőtt, és talán arra is számítunk, hogy ezúttal őt veszi üldözőbe a rém. Richards jelenleg egyébként egy sikeres reality, a Real Housewifes of Beverly Hills főszereplője.
Kyle Richards_halloweenkills
Még aludni kell pár hónapot a következő Halloween-film bemutatójáig, de a rajongók várakozás közben különféle elméletekkel állnak elő azzal kapcsolatban, mi várható. Ez annak köszönhető, hogy az alkotók nem sokat árultak el az új trilógia második részéről. Azt tudni lehet, hogy a korábbi részek több szereplője visszatér, ám a fórumozók azt feltételezik, pusztán azért, hogy most végezhessen velük Michael Myers, az elpusztíthatatlan rém, ha már az elmúlt negyven évben nem sikerült. Mások tudni vélik, hogy a Halloween Kills cselekménye ugyanúgy egy kórházban fog játszódni, mint a Halloween II-é. Azt minden rajongó biztosra veszi, hogy a késes rém megint egérutat nyer, hiszen enélkül nem jöhetne majd a harmadik rész.
Jamie-Lee-Curtis-Halloween-Australian-Premiere
Merészebb elmélet, hogy most már tényleg megölik a Jamie Lee Curtis által alakított főszereplőt, Lauire-t – így volt az új Halloween eredeti forgatókönyvében –, és helyét az unokája, Allyson veszi át. Az unoka előtérbe lépése produkciós szempontból logikus fordulat lenne, hiszen így a sorozat még néhány trilógia erejéig könnyedén folytatható. Vannak, akik azonban úgy gondolják, az alkotók hagyják kifutni Jamie Lee Curtis karaterét, csak a következő rész végén ölik meg, és utána majd valóban Allysonnal rebootolják a sorozatot.
Halloween2020_mike
Néhány fékezhetetlen agyvelejű rajongó szerint előfordulhat, hogy az új részben Michael Myers arca látható lesz és meg is szólal. A rém egyik legdermesztőbb tuladonsága az volt az eddigi tíz részben, hogy álarc mögé rejtőzött és soha meg sem mukkant – most elkövetkezhet az igazság pillanata. Ellene szól, hogy ezzel szilánkokra esne szét egy mitikus karakter, mellette viszont azt lehet felhozni, hogy intenzív dráma bontakozhatna ki a hősnő és a rém között. Feltéve, ha valaki képes olyan dialógust írni, ami tényleg odaver.

Halloween Kills – Hazai bemutató: 2020. október 22.
Megosztás facebookon