asdf

Sztárokkal debütált az Aranyélet 3. évada! (Fotók)

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: HBO
Hétfőn este a MOM Kulturális Központ, majd a Larus Étterem adott otthont az Aranyélet díszbemutatójának. Az esemény jelentőségét növelte, hogy a magyar HBO eddigi legsikeresebb sorozata a harmadik évaddal, melyet október 14-én tűz műsorra az HBO GO, elköszön a nézőktől: ez lesz ugyanis a záró évad.

Az Aranyélet az elmúlt két évaddal rengeteg rajongót szerzett magának. A szél ellenére sok olyan híresség jelent meg, akik büszkén vallják magukat a sorozat rajongójának. Ott volt többek közt Fluor Tomi, a Terápia több színésze Marozsán ErikaSzamosi ZsófiBorbély Alexandra és párja, Nagy Ervin illetve Udvaros Dorottya is. 

A hazai filmesek is képviseltették magukat, hiszen ott volt Herendi Gábor és Nagypál Orsi is, akinek izgalmas romantikus filmje, a Nyitva októberben érkezik a mozikba.
Aranyélet3_17
„Szerintem az Aranyélet mostantól megkerülhetetlen mérföldkő a magyar sorozatgyártásban.” /Ónodi Eszter/ 

Az Örök tél című filmben lenyűgöző alakítást nyújtó főszereplőnő, Gera Marina is megjelent az eseményen – ő az Aranyélet második évadában Gáll Feri fiatalkori szerelmét, Marit alakította, de ott volt még Lengyel Tamás is, akit az első évadban Miklósi Tiborként láthattunk, de feltűnt Farkas Franciska is, aki a sorozatban Oszit alakította.

A jól megszervezett bevonulást a harmadik évad producerei nyitották, Stalter Judit és Fodor Judit a Laokoontól, illetve az HBO-s Závorszky Anna. Őket követte a sorozat kreátora, Krigler Gábor, aki Tasnádi István forgatókönyvíró társaságában vonult be. Tasnádi amellett, hogy az első évad vezető írója volt, a forgatókönyvíró-csapat egyetlen olyan tagja, aki mindhárom évadon dolgozott. Nemrég Szép Ernő-díjat kapott drámaírói munkásságáért, és épp második tévéfilmjén dolgozik.

A harmadik évad vezető írója Vancsik Péter a harmadik forgatókönyvíróval, Vanicsek Olivérrel, és az HBO forgatókönyv-fejlesztőjével, Angyalosy Eszterrel érkezett a vörös szőnyegre. A forgatókönyvírókat a rendezők, Dyga Zsombor és Mátyássy Áronkövették, Marosi Gábor operatőr társaságában.

Ezután egymás után megérkeztek az esemény főszereplői, a harmadik évad színészei is. Közülük elsőként a Jakab Erikát alakító Danis Lídia és a sorozat egyik új szereplője, Bakonyi Csilla lépett a vörös szőnyegre. A két színésznő  egyénként jól ismeri egymást, hiszen mindketten a tatabányai Jászai Mari színház társulatának tagjai, és mindketten csodásan festettek Kosanszky illetve Tomcsányi ruhájukban.

Ezután a hanyag eleganciájú Végh Zsolt érkezett, aki a sorozat egykori főgonoszát, Gáll Feri oligarchát alakítja. Őt követte Fullajtár Andrea, akit a korábbi évadokban mellékszereplőként láthattuk, ám a karaktere, Boros Zsuzsa államtitkár asszony a harmadik évad egyik kulcsfigurájává nőtte ki magát – leginkább a politikai babérokra törő Janka cselekményszálában lesz komoly jelentősége. Döbrösi Laura és Olasz Renátó idén rendhagyó módon nem együtt, hanem filmbeli partereikkel érkeztek a díszbemutatóra.

Az HBO-ra jellemző, hogy minden sorozatában szeret fiatal tehetségeknek lehetőséget nyújtani a bemutatkozása. Az Aranyélet harmadik évadának nagy felfedezettje, a Gáll Biankát alakító Staub Viktória valósággal ragyogott  Samsoe Dansk  ruhájában Olasz Renátó oldalán.

Döbrösi Laurától megszokhattuk, hogy rendhagyó Je Suis Belle ruhakölteményekben tündököl a vörös szőnyegen, ám megjelenését még különlegesebbé tette új frizurája – amit egyébként épp az Aranyélet harmadik évada miatt vágtak körülbelül fél éve pár milliméteresre. Laurát a Zebegényi Gézát alakító Rajkai Zoltán kísérte.
Aranyélet3_18
„A bűn egy kegyetlen világ, amely izgalomba hozza az embereket, mint a szex.” /Thuróczy Szabolcs/

Végül megérkezett a sorozat legmegosztóbb karakterét, Jankát megformáló Ónodi Eszter, a filmbeli férjét, Attilát alakító Thuróczy Szabolcs oldalán. Nem kérdés, hogy ők ketten a magyar sorozattörténet egyik legemlékezetesebb házaspárja, akiknek a kapcsolata már eddig is rengeteg hullámvölgyön és hullámhegyen ment keresztül, de az új évad velük kapcsolatban is rengeteg fordulatot tartogat.

Az est házigazdája a Társas Játék sztárja, Simon Kornél volt, aki kiemelt, hogy a sorozat egyik legnagyobb érdeme – egy elismert hazai filmkritikust idézve – ,hogy végképp elkergette azt a mumust, amit úgy hívnak hogy „ahhoz képest, hogy magyar…”Az HBO képviseletében Kolb Iván, az HBO Magyarország Kereskedelmi Igazgatója elmondta, hogy az HBO GO tartalomkínálata az elmúlt években megháromszorozódott, így most már közel 5500 órányi minőségi szórakozást kínálnak az előfizetőknek. Továbbá kitért arra is, hogy az elmúlt években elért eredmények az HBO és a szolgáltatók közös sikerei, melyek a régóta fennálló és átfogó közös munka nélkül nem jöhettek volna létre. Az HBO jövőbeli tervei között szerepel a mobil előfizetők felé történő nyitás is, hiszen ahogyan a nemzetközi trendek is mutatják, a mobil szolgáltatási portfólió elengedhetetlen része a minőségi tartalom, melyben az HBO kiemelkedő. Dóczi Melinda, az HBO regionális marketing vezetője pedig arról beszélt, hogy „számunkra a legfontosabb a tartalom, a néző, az izgalom, a sztori, maga a szórakoztatás. És most ősszel az Aranyélet csak a kezdet. Jövőre érkezik a True Detective, a Hatalmas kis hazugságok, a Watchmen és természetesen a Trónok harca befejező évada.”

Ezután levetítették az új évad első részét, amit a közönség kitörő lelkesedéssel fogadott. Az Aranyélet a korábbi évadokhoz hűen ismét a magyar valóságra reflektál. - A visszatérő sorozat színészei vastaps kíséretében vonultak a színpadra, hogy utoljára meghajlással köszönjék meg a sorozat rajongóinak a lelkes támogatást. Hogy mi fog történni a sorozatban megismert karakterekkel, az október 14-én kiderül az HBO GO-n!

ARANYÉLET 3. évad - Díszbemutató - A képre kattintva tudod megnyitni a galériát.

Megosztás facebookon