asdf

Szörnyű vége lett az év legjobb thrillerének

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Jordan Peele Tűnj el! című filmje április 20-án kerül a hazai mozikba. A külföldi kritikusok nagyon pozitívan írnak a filmről.

Az év legjobb thrillerének tartják a kritikusok a Tűnj el! című filmet, amely 4,5 millióba került, és már 170 milliós bevételnél tart, miközben számos országban még be sem mutatták. Nem meglepő, hogy Samuel L. Jackson-t rosszul érinti a dolog, hogy kimaradt a filmből. Viszont Daniel Kaluuya, a film főszereplője kezd szép hollywoodi karriert befutni, legutóbb például a Sicario – A bérgyilkos című filmben is láthattuk.

get_out_02A film főhőse egy afroamerikai srác, akit fehér barátnője elvisz bemutatni a szüleinek, a derűsnek induló családi hétvége azonban horrorba torkollik. Akik a mozikban már látták a produkciót, biztosan meglepődnek majd a DVD-változat láttán, Jordan Peele forgatókönyvíró-rendező ugyanis eredetileg jóval sötétebb véget kanyarított a történetnek, és ez rákerült a korongra. Peele olyan komoran fejezi be filmjét, hogy ezt a verziót nem is engedték a mozikba, nehogy lógó orral távozzanak a nézők. A rémisztő alternatív befejezés összefoglalja Peele lesújtó véleményét Amerika etnikai problémáiról, és gondoskodik arról, hogy a nézőnek napokig nyugtalan álma legyen.

 

Tűnj el!/Get Out – Hazai baemutató: 2017. április 20.

Megosztás facebookon