asdf

Szélárnyékból érkezik a Cloverfield folytatása

J. J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot a napokban, jóformán a semmiből, előállt a Cloverfield című film folytatásszerűségével. Ugyan nem a Star Wars: Az ébredő erő-direktora hozta tető alá a projektet, de vastagon benne van a keze. Itt csak az a kérdés, hogy az űreposz feltámasztása mellett, mikor volt ideje ezzel is foglalkozni?

Nem biztos, hogy folytatás

Nincs megerősítve, hogy a found footage-stílusú szörnyfilm egyenes ágú folytatása lenne a Cloverfield „2”. Az sem igaz, hogy előzmény elmesélése lenne a cél. Annyi azonban bizonyos, hogy valamilyen J. J. Abrams-örökségének, „vérvonalának” a szerves részét fogja képezni. A magam részéről örülök ennek a megkésett karácsonyi ajándéknak, mert már az „első részt” is szerettem a maga borzongató hangulatával, titokzatosságával. Az előzetes mellé kaptunk egy hangulatos teaser-plakátot is, amit azonnal tennék ki a falamra.

cloverfield_posterAz első kedvcsináló teaser-t Michael Bay új filmje, a 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi előtt került levetítésre. A látottak alapján elmondható, hogy megpróbálja ugyanazt a miliőt megidézni, amit az első kézi kamerás szörny-film anno képviselt. A 10 Cloverfield Lane címre keresztelt „folytatás” erős színészi gárdával is bír, ugyanis a főszereplők között megtaláljuk Mary Elizabeth Winstead-et és John Goodman-t.

A 10 Cloverfield Lane várható amerikai bemutatója 2016 márciusában esedékes.

Megosztás facebookon