asdf

Ryan Gosling és Emma Stone cementbe véste a nevét

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Freeman Film
A Kaliforniai álom sztárjai, Emma Stone és Ryan Gosling végérvényesen beírták magukat a Hollywood-i történelembe.

A két színész, akik harmadszorra alkotnak egy párt a kamerák előtt, tegnap este díszes ceremónia között hagyták ott kéz- és lábnyomukat a neves Grauman Chinese Theatre előtti sétányon olyan filmcsillagok társaságában, mint Marylin Monroe, Paul Newman vagy Frank Sinatra.

lalaland_emma_stone_ryan_gosling_00

Emma Stone elárulta, hogy mikor 15 évesen Hollywoodba költözött addig-addig próbálgatta melyik sztár kézlenyomata egyezik az övével, míg  nem rátalált a tökéletes hasonmásra. „Ha egy Jane Russel kéz-dublőrt keres valaki, akkor én vagyok az emberük!” – viccelődött a színésznő. „Hihetetlen élmény volt a Kaliforniai álom című filmet elkészíteni, ez pedig egy fantasztikus helyszín, hogy örök emléket állítsunk neki.”  - tette hozzá.  „Nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy nem fognak minket lecsukni vandalizmus vádjával.” - poénkodott Ryan Gosling az eseményen, aki láthatóan megilletődötten állt az újságírók kamerái elé.

lalaland_emma_stone_ryan_gosling_01

A Kaliforniai álom főszereplői végül együtt írták bele a nevüket a cementbe, majd hagyták ott kéz- és lábnyomukat a Hollywood-i hírességek között, örök emléket állítva az utókornak. A  film rendezője, az Oscar-jelölt Damien Chazelle elismerően beszélt színészeiről. „Szerintem Emmában és Ryanben a klasszikus Hollywood-i stílus egyesül a modern, érzékeny művésszel. Ugyanazt a nyelvet beszélik. Hálás vagyok, hogy egy párként dolgozhattam velük életem legfontosabb filmjén.”

lalaland_emma_stone_ryan_gosling_02

Az egyedi képi világú romantikus alkotás nemcsak a mozgókép története és Los Angeles városa előtt tiszteleg, de az álmaikért küzdő művészek előtt is. A Kaliforniai álom egy jazz zongorista és egy feltörekvő színésznő szerelmi történetén keresztül enged betekintést Hollywood pezsgő világába. Damien Chazelle alkotása elnyerte a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, Emma Stone-t Velencében a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazták, a héten pedig a New York-i filmkritikusok 2016 legjobb filmjének választották a Kaliforniai álmot. Szintén ezen a héten jelentették be, hogy a romantikus tánc- és dalbetétekkel, színes díszletekkel tarkított fantasztikus alkotás 12 jelölést kapott a neves Amerikai Filmkritikusok Díjára  (Chritics’ Choice Award) köztük a legjobb film, legjobb színésznő, legjobb színész, legjobb rendező kategóriában.

A Kaliforniai álom december 29-től látható a hazai mozik műsorán, a kiválasztott mozikban már karácsonytól – szinkronnal és felirattal is. 

Megosztás facebookon