asdf

Rekordokat döntöget az Amy Winehouse-film!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: vertigo
Minden előzetes várakozást felülmúlt az Amy – Az Amy Winehouse-sztori nemzetközi bemutatója. Az Egyesült Államok limitált premierjén - az összes hollywoodi filmet megelőzve - a legjobb mozinkénti kihasználtságot produkálta Asif Kapadia alkotása, a briteknél minden idők legjobb nyitását érte el a brit dokumentumfilmek között, és Ausztráliában is a mozis top10-ben indított.

Cannes-i világpremierje óta cikkeznek világszerte az Amy Winehouse életéről szóló filmről. A dokumentumfilm kapcsán megszólalt szinte minden érintett, tiltakoztak Winehouse szülei, nyilatkoztak egykori barátai, a film körültekintő elkészültéről beszélt a rendező és a producer. A fokozott várakozást követően az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Írországban és Nagy-Britanniában is bemutatták a hétvégén végre a mozikban az Amy Az Amy Winehouse-sztorit. A megkérdezett közönség egyöntetűen rajongott a filmért, és ez a jegyeladásokban is tükröződik. Az Egyesült Államokban elsőre mindössze hat moziban indult a film, New Yorkban és Los Angelesben, és máris 222 ezer dollár bevételt hozott. Az elért 37.002 dolláros vászonátlagnál nem produkált film jobbat a hétvégén az Egyesült Államokban, ami kiváló előjel a most hétvégi országos és széleskörű indításuk előtt. A szakma egyöntetű véleménye szerint a nyár szép sikere lesz az Amy Az Amy Winehouse-sztori.amy-amy winehouse-sztori_plakatNagy-Britanniában és Írországban is kiváló volt a film fogadtatása: a briteknél minden idők legjobb mozis nyitását produkálta a brit dokumentumfilmek között, és máris a legnagyobb bevételnél tart a 2015-ben bemutatott dokuk sorában. Ráadásul minden idők legjobb dokufilmes mozibemutatói között is második helyre került, és csak Michael Moore Fahrenheit 9/11 című alkotása előzi meg. A briteknél összesen 808 ezer dollárt hozott az első hétvégén 133 moziban, a következő héttől pedig már több 200 moziban fogják játszani az Amy Az Amy Winehouse-sztorit. Az ausztrál mozipremieren is szép sikert ért el a film: 155 ezer dolláros eredménnyel a 8. helyen nyitott az országos mozi top10-ben.

Az Amy Az Amy Winehouse-sztori csütörtöktől a magyar mozikban is látható lesz, emellett a francia, görög, és finn mozipremiereket is a héten tartják. A következő hetekben pedig többek között Németország, Svédország, Lengyelország, Olaszország mozijaiban is bemutatják Asif Kapadia filmjét.

Megosztás facebookon