asdf

Pokoli futam

Paul Walker ezen a héten (szeptember 12.) lenne 41 éves. Így rá emlékezünk Heti kedvencünkkel, ami a Pokoli futam (2013) című film. "Rossz helyen, rossz időben, rossz kocsiban" - így szólt korábban a film szlogenje, amely sajnos tragikus beigazolódással végződött.

Paul Walker-t általában a Halálos iramban filmek kapcsán szokták emlegetni, de van több olyan film is amiben egyedül küzd meg a rosszfiúkkal. A Pokoli futamban eszeveszettül száguldozik az utakon és néz szembe nehézségekkel. A történetben egy szabadlábra helyezett férfit (Paul Walker) alakít, aki Dél-Afrikába utazik, hogy helyre hozza életét és visszaszerezze szerelmét. Michael Woods nem is sejti, hogy a kölcsönzőben felvett kocsi a korrupt rendőrfőnök első számú célpontjává teszi őt, és ezzel a legkörözöttebb személlyé válik.

pokoli01

A helyzetet bonyolítja a csomagtartóban megkötözött nő, akinek szerepe nem világos a kezdetben. Az egész város a nyomában, de a legfőbb csatát önmagával kell megvívnia. Az a lényeg, hogy a véletlen szülte összes akadályt le kell győznie. Nem tipikusan a legizgalmasabb akciófilm, hiszen tele van klisékkel, de Walker próbálja megállni a helyét Vin Diesel nélkül is. Bár a film dinamikája pont elég ahhoz, hogy ezt ő is megugorja. A film látványában sem túl erős, az autós üldözéseket, ütközéseket szinte mindet csak belülről látjuk. 

pokoli02

Paul Walker a Pokoli futamban nem igazán tud kibontakozni, hiszen egy drámai szerepre akciószínészt szerződtettek. A kiszámítható történet  a sablonok miatt nehezen tehető a thriller műfajába. Michael Dewil megpróbált egy politikai összeesküvést összegyúrni egy lélektani drámával, de az ösoszemosott műfaj áradat inkább gyengített a mozin. Paul Walker miatt szerethető. A maga módján tud drámai és akcióhős lenni.

pokoli03

Paul Walker tragikus halálát követően csúszott a Pokoli futam hazai DVD megjelenése a meglehetősen szerencsétlen szlogenű és kinézetű borító miatt, mely a kegyeletsértés határait súrolta volna. A Pokoli futam cím is a hozzá tartozó Rossz helyen, rossz időben, rossz kocsiban szlogen a színész autóbalesetére való tekintettel nem lett volna túl impozáns.

Megosztás facebookon