asdf

Összetörte a díját a kétszeres Golden Globe-jelölt rendező

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: UIP-Duna
Greta Gerwig nem csupán az év egyik legjobb vígjátékának rendezője, de az élete is kész komédia. Idén Arany Glóbuszra jelölték a Lady Bird című keserédes vígjáték rendezéséért, amit végül nem kapott meg, viszont neki ítélték oda a kritikusok díját egy másik ceremónián.
Nem sokáig tarthatta kezében a gravírozott üveglapot, mert lányos zavarában elejtette, és a műtárgy ripityára tört a márványpadlón. „Nem hiszem el, hogy ilyet csináltam” – mondogatta Greta megtörten. Sovány vigasz, de egy másik díjazott is eltörte a díját: Amy Pascal producer ugyanolyan suta volt, mint Greta. A rendező egyébként a kötelező köszönetnyilvánításkor is bakizott, mert a Lady Bird minden fontosabb közreműködőjének háláját fejezte ki, de kifelejtette a felsorolásból a barátját, Noah Baumbach rendezőt.
Greta Gerwig, Margot Robbie and Saoirse Ronan
Greta Gerwig, Margot Robbie és Saoirse Ronan a Critics Choice Awards-on

Greta Gerwig
előző Arany Glóbusz-jelölését a Frances Ha című filmjéért kapta. A Lady Bird egyébként megkapta a Legjobb Vígjátéknak járó Arany Glóbuszt, és komoly Oscar-esélyesnek tartják, ahogyan azt is valószínűsítik, hogy a szintén Arany Glóbusz nyertes főszereplő Saoirse Ronan hazavihet majd egy aranyszobrocskát.
Lady Bird – Hazai bemutató: 2018. március 1.
Megosztás facebookon