asdf

Octavia Spencer asszisztens volt és most a második Oscar-ra hajt

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Így kezdődik egy Oscar-díjas karrier: két évtizeddel ezelőtt Octavia Spencer még produkciós asszisztens volt a Ha ölni kell forgatásán, ahol, összeszedve minden bátorságát, odament Joel Schumacher rendezőhöz, hogy kinézett magának egy kis szerepet.

Octavia azé a fekete lány szerepét szerette volna, aki lázadást szít a társai között. „Nem, drágám, neked ahhoz túl kedves arcod van." – felelte erre a legendás rendező. "Tudod, mit játszhatsz te? A nővérkét.” És a próféta szólt belőle. Az IMDb szerint, a színésznő azóta 16-szor játszott nővérkét.

Octavia Spencer-Hidden Figures

Azután A segítség-beli szerepéért Oscar-díjat kapott, és új filmje, A számolás joga szintén szerepel az Oscar-esélyesek listáján. A 60-as években játszódó film főszereplője az amerikai űrkutatási programban kulcsszerepet játszó három fekete nő (Spencer mellett Taraji P. Henson és Janelle Monáe alakíja őket). Az Oscar-díjas színésznő Theodore Melfi (St. Vincent, 2014) filmjében ezúttal matekzsenit játszik, az egyik első (több szobányi) IBM-számítógép programozóját, aki kiharcolja magának a tiszteletet. De a színésznőnek még mindig vannak szerepálmai.

"Az még hátra van, hogy olyasvalakit alakítsak, aki legalább kicsit hasonlít rám. Laza, gyerektelen nő vagyok. Ideális romantikus vígjáték figura, olyan, aki mindig a rossz pasiba zúg bele. Azt is ki próbálnám, végre…" – mondta a New York Times újságírójának Octavia Spencer.

A számolás joga/Hidden Figures - Hazai bemutató: 2017. február

Megosztás facebookon