asdf

Most jó

Egy ízig-vérig drámai filmet végig nézni a moziban egyenlő a sírással és a lélek hatalmas átdöfésével. Ilyen volt a tavalyi Most jó című dráma is és idén pedig a Csillagainkban a hiba című film.

Heti kedvencünk: Most jó

Ol Parker filmje egy leukémiában szenvedő tinédzser lány történetét dolgozza fel.  Tessa (Dakota Fanning) lemond a kemoterápiáról, és igyekszik kiélvezni hátralévő élete minden percét. A 16 éves lánynaknak néhány hónapja maradt hátra. Betegségét elfogadta, mert hát mit tehetett volna, de amolyan bakancslista szerű tervet állít össze, hogy élete kevéske idejét élvezze, ahogy csak tudja és kipróbáljon dolgokat. Eközben végig ott van a halálos betegség nyomasztó tudata, a rosszullétek és az orvosi vizsgálatok. Kevés olyan pillanatot él át, amikor azt mondhatja: Most jó!

Tessa minden szabályt megszegve kezdi el listájánk tíz pontja (szex, drog) mindegyikének megvalósítását. Ám betoppan életébe a várva várt nagy szerelem a jóképű Adam személyében (Jeremy Irvine). A srác az utolsó pillanatig Tessa mellett marad. Fájdalom és szerelem, ami körülveszi a kapcsolatot. Na és persze a félelem, hogy vajon mennyi idejük van még.

nowisgood

Dakota Fanning játéka nem hogy meggyőző, de egyszerűen lenyűgöző, ahogy a fájdalommal teli tekintetével bele markol a néző szívébe. A fiatal színésznő végig hiteles: ahogy tiniként lázad, szüleivel távolságtartó, mégis kétségbeesett. Sajnos hiába szirkolunk a lánynak és a szerelemnek, a tragédia bekövetkezik.

dakota_penn

Fanning kisasszony bizony érti a dolgát. Már egész kislányként elkezdte a drámát, a Nevem Sam című filmben Sean Penn-nel. Bravúros páros egy végtelenül megható filmben!

starsf

A Most jó című film Heti kedvencnek való választásának oka roppant egyszerű módon a Csillagainkban a hiba című új mozifilm parányi hasonlósága, de inkább drámaisága miatt történt. Viszont azt előre leszögezném, hogy sem történetében, sem hangulatában nem ugyanazt kapjuk, mint a Most jó-ban. Ugyan, itt is fiatal és halálos betegekről szól a film, de olyan érzelmi hullámvasútra ülünk, ami miatt az egyik szemünk sír, a másik nevet. 

Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon