asdf

Mit érdemes megnézni májusban a moziban? (2016)

  • Szerző: MoziStar
Ahogy azt megszokhattuk, május a blockbusterek hónapja. De a szuperhősök mellett találkozunk videojátékok feldolgozásával, illetve vígjátékkal, de életrajzi film is felkerült a májusi piknik asztalunkra.

május-mozi-ajánló-2016

AMERIKA KAPITÁNY: POLGÁRHÁBORÚ (16)

Magyarországi bemutató: 2016. május 5.
Rendezte: Joe Russo és Anthony Russo
Főszereplők: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Jeremy Renner, Sebastian Stan, Don Cheadle, Anthony Mackie, Paul Bettany, Tom Holland, Paul Rudd, Emily VanCamp
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Nem csak DC-nél áll a báll, de a Marvel szuperhősei sem bírnak magukkal. A történet szerint Steve Rogers (Chris Evans) megtalálja legjobb barátját, Bucky Barnes-t (Sebastian Stan), aki a közelmúltban még A tél katonájaként tört az életére. Az USA kormánya és a Bosszúállók, Tony Stark-kal (Robert Downey Jr.) az élen szembe fordul Kapitánnyal, aki hűséges barátájával, Sólyomszemmel (Anthony Mackie) és Bucky-val külön csapatot alkotnak. Ugyanis Amerika Kapitány ellenzi, Stark-kal ellentétben, hogy szuperhősök regisztrálják magukat, és felfedjék a kilétüket. A Polgárháború ott folytatódik, ahol a Bosszúállók második része befejeződött, és a szuperhőscsapat új felállásban folytatja az emberiség védelmezését. Az előzetesek alapján elég izgalmas kis háborúnak nézünk elébe. 
 
A produkcióban velük találkozunk: Scarlett Johansson (Fekete Özvegy), Jeremy Renner (Sólyomszem), Don Cheadle (Hadigép) Paul Bettany (Vízió), Paul Rudd (Hangya), Elizabeth Olsen (Skarlát Boszorkány), Chadwick Boseman (Fekete Párduc), Emily VanCamp (13-as ügynök) és Tom Holland (Pókember).

ANGRY BIRDS - A FILM (6)

Magyarországi bemutató: 2016. május 12.
Rendezte: Fergal Reilly és Clay Kaytis
Főszereplők: Peter Dinklage, Jason Sudeikis, Bill Hader, Josh Gad, Maya Rudolph, Keegan-Michael Key
Hazai forgalmazó: InterCom

Milliók örvendezhetnek, hogy végre mozifilmen is láthatják kedvenc madaraikat. A csúzliból kilőtt madaras játék még 2009-ben kezdte meg hódítását és annyira népszerűvé vált, hogy 2011-ben már a lehetséges filmváltozatról beszéltek, melyet végül idén tavsszal láthatunk a mozikban. A Jégvarázs alkotóinak filmjéből végre kiderül, hogy miért dühösek a madarak! Az eredeti hangokon Peter Dinklage, Jason Sudeikis, Bill Hader, Josh Gad, Maya Rudolph és Keegan-Michael Key szólal meg. Ha füleltek, akkor Erdei Zsolt hangját is felismerhetitek a filmben.

X-MEN: APOKALIPSZIS (12E)

Magyarországi bemutató: 2016. május 19.
Rendezte:  Bryan Singer
Főszereplők: Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Oscar Isaac, Sophie Turner, Evan Peters, Rose Byrne, Nicholas Hoult
Hazai forgalmazó: InterCom

Az X-Men franchise következő részét ismét Bryan Singer rendező-producer készítette, aki 1983-ba repít vissza minket. A történet 20 évvel később játszódik az X-Men: Az elsők című film után. A sztori középpontjában Apocalypse áll, az a mutáns, akit az idők kezdete óta istenként tiszteltek. Ő az első és legerősebb mutánsa a Marvel X-Men univerzumának, aki halhatatlan és sebezhetetlen is, más mutánsok erejének köszönhetően. Több ezer év után felébred, maga köré gyűjti a négy legerősebb mutánst, beleértve a csalódott Magneto-t is (Michael Fassbender), hogy megtisztítsa az emberiséget és létrehozzon egy új világrendet, ami fölött ő uralkodhat. Mivel a Föld sorsa a tét, Raven (Jennifer Lawrence) segítségével X Professzornak (James McAvoy) kell vezetnie a fiatal X-Men csapatot, hogy megvédjék az emberiséget a legnagyobb fenyegetéstől és a teljes pusztulástól. Az alapkoncepció nem okozott meglepetést és biztosak lehetünk benne, hogy CGI cunamit láthatunk a moziban. De vajon ez elég lesz a képregény-filmek kedvelőinek?


PELÉ (12)

Magyarországi bemutató: 2016. május 26.
Rendezte:  Michael Zimbalist és Jeff Zimbalist
Főszereplők: Kevin de Paula, Vincent D'Onofrio, Colm Meaney, Diego Boneta
Hazai forgalmazó: A Company Hungary

Egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistájává válik, aki 1958-ban, alig 17 évesen a győztes gólt megszerezve világbajnokká tette hazáját. A nehéz körülmények közül induló Pelé egyedi játékstílusával és rendkívüli küzdőszellemével minden akadályt legyőzött, és valódi nagysággá vált, aki az egész országának képes volt hitet adni. A Zimbalist fivérek és az Oscar-díjas Brian Grazer producer életrajzi filmje a futball-legenda, Pelé csodálatos történetét meséli el. Igazi életvidám film, amely rejt magában drámát, fáradhatatlan küzdelmet és sikert. Focirajongóknak kötelező!

RENDES FICKÓK (16)

Magyarországi bemutató: 2016. május 26.
Rendezte:  Shane Black
Főszereplők: Ryan Gosling, Russell Crowe, Matt Bomer, Kim Basinger
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A Durr, durr és csók és a Vasember 3. rendezője, Shane Black májusban egy krimi-vígjátékkal tér vissza, a Rendes fickók-kal! Russell Crowe és Ryan Gosling vagány párosa miközben egy eltűnt lányt próbálnak megtalálni, egyre jobban belebonyolódnak egy korrupcióval teli szövevényes nyomozásba. Az egyikük inkább csak verőlegény (Jackson Healy - Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Holland March - Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő (Kim Basinger) kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java... Első blikkre kiváló szórakozásnak tűnik!

WARCRAFT: A KEZDETEK (12E)

Magyarországi bemutató: 2016. május 26.
Rendezte:  Duncan Jones
Főszereplők: Toby Kebbell, Paula Patton, Travis Fimmel, Dominic Cooper
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A Warcraft, online játéknak 6-7 millió előfizetője van a világ minden részéről, akik különböző karakterek bőrébe bújva kapcsolatba tudnak lépni egymással. A film története szerint: Azeroth eddig békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló országukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik egy átjáró a két világ között, az egyik seregre a pusztítás vár, a másikra a pusztulás. A szemben álló felek közül két hős összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoztak ki ebből a dologból. Ami biztos, hogy látványban nem lesz hiány!

Megosztás facebookon