asdf

Mit érdemes megnézni júniusban a moziban? (2016)

  • Szerző: MoziStar
A nyári időszak első hónapja jobbnál jobb mozi filmeket tartogat számunkra. Bár, a kánikula még nem zúdult ránk (szerencsére) és a strandolási szezon is csak most fog beindulni, de ha hűsítő szórakozásra vágysz, akkor íme néhány jó kis film.

mozi-junius2016

ALICE TÜKÖRORSZÁGBAN (12)

Magyarországi bemutató: 2016. június 2.
Rendezte: James Bobin
Főszereplők: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Alan Rickman, Sacha Baron Cohen
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Megérkezett Alice Csodaországban folytatása, az Alice Tükörországban című fantasy film. A Walt Disney Pictures moziját ugyan nem Tim Burton rendezte, de producerként ő is közreműködött a James Bobin rendezte filmben, ami Linda Wolverton forgatókönyve alapján készült. A történet szerint Alice (Mia Wasikowska) az elmúlt éveit apja nyomdokában járva a tengeren töltötte. Londonba visszatérve egy mágikus tükör régen látott barátaihoz szólítja, amin keresztüllépve visszatér Csodaországba, és újra találkozik a Nyalka nyúllal (Michael Sheen), Vigyori úrral (Stephen Fry) és a Kalapossal (Johnny Depp). Ám megdöbbenve tapasztalja, hogy Kalapossal történt valami és szörnyű változáson ment keresztül legutóbbi találkozásuk óta. A fehér királynő (Anne Hathaway) új küldetéssel bízza meg Alice-t: meg kell szereznie egy fém gömböt, ami a nagy órában található és segítségével utazni lehet az időben. Így talán megmentheti a Kalapost, akinek az élete a tét.

PÉNZES CÁPA (16)

Magyarországi bemutató: 2016. június 2.
Rendezte:  Jodie Foster
Főszereplők: Julia Roberts, George Clooney, Dominic West, Jack O'Connell
Hazai forgalmazó: InterCom

Hollywoodban a képregények mellett a pénzügyi világ mocskaival foglalkozó alkotások is reneszánszukat élik. A nagy dobás után idén tavasszal a Pénzes cápa veszi górcső alá a korrupt szakembereket és brókereket. A Jodie Foster rendezte történet vezérkaraktere, Lee Gates (George Clooney) egy népszerű pénzügyi talkshow műsorvezetője, aki mellette befektetési tippeket is ad az ügyfeleinek/nézőinek. Ahogyan senki, így ő sem tévedhetetlen. Kyle (Jack O'Connell) egy rossz tippje következtében csődbe ment, és végső kétségbeesésében túszul ejti a műsorvezetőt. Méghozzá élő, egyenes adásban, és vele tartja foglyul a stúdió teljes személyzetét. Miközben a befektetésének megtérülését követeli, rengeteg eltitkolt dolog is napvilágra került az amerikai pénzhajhász szörnyéről, a Wall Street-ről. Ha nem lesz a kelleténél teátrálisabb, akkor újabb érdekes utazást tehetünk a pénzügyi világ sötét bugyraiban.

DÉMONOK KÖZÖTT 2. (16)

Magyarországi bemutató: 2016. június 9.
Rendezte:  James Wan
Főszereplők: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Franka Potente, Frances O'Connor
Hazai forgalmazó: InterCom

A Démonok között első része mindössze 20 millió dollárból készült és több mint 300 millió bevételt hozott az egész világon. James Wan rendező a Fűrész és az Insidious-sorozat beindítása valamint a Halálos iramban 7. után visszatér kedvenc horrorfilmjéhez. A Démonok között folytatásának története szerint a paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért: két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal a vén házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik…

SZEMFÉNYVESZTŐK 2. (12)

Magyarországi bemutató: 2016. június 9.
Rendezte:  Jon M. Chu
Főszereplők: Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Lizzy Caplan, Daniel Radcliffe, Morgan Freeman, Michael Caine
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A nagysikerű első rész után a Szemfényvesztők menő csapata 2016. júniusában egy még nagyobb dobással tér vissza. Visszatérnek régi szereplők, méghozzá Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Woody Harrelson, Michael Caine és Dave Franco személyében, hozzájuk csatlakozott Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan és Jay Chou. A négy lovas (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan), valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnő, titokzatos és karizmatikus Dylan (Mark Ruffalo) ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét.

MIELŐTT MEGISMERTELEK (16)

Magyarországi bemutató: 2016. június 16.
Rendezte:  Thea Sharrock
Főszereplők: Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman, Charles Dance
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A nagysikerű könyv alapján készült film júniustól a mozikban. A szerelmi dráma történetében Louisa "Lou" Clark (Emilia Clarke) egy kedves és lökött lány, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse. Hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynornek (Sam Claflin) aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült és akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott. A régebben kalandvágyó Will mára fásult cinikus emberré változott, aki már csaknem feladta a küzdelmet. Azonban Lou elhatározza, megmutatja neki, hogy miért érdemes élni. Egy sor közös kalandra indulnak és végül Lou és Will is azt veszi észre, hogy többet kaptak, mint amire számítottak, ahogy az életük - és a szívük - nem várt módon változik meg.

SZENILLA NYOMÁBAN 

Magyarországi bemutató: 2016. június 16.
Rendezte:  Andrew Stanton
Főszereplők: Szenilla hangja - Ellen DeGeneres, Pizsi hangja - Albert Brooks, Nemo hangja - Hayden Rolence, Fluke hangja - Idris Elba
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A 2000-es évek legjobb és legsikeresebb animációs filmje, a Némó nyomában és végre megérkezett a Disney-Pixar egyik legjobban várt folytatása. Az aranyhal-memóriájú kék halacska elindul, hogy válaszokat találjon a múltjával kapcsolatos kérdésekre. Kicsoda ő? Kik a szülei? Miért nem emlékszik semmire? És vajon hol tanult meg ámbrásul? Útja során barátai Marlin és Némó is elkísérik. Bár az első rész bemutatása óta eltelt 13 év, a történet mindössze egy évvel később játszódik. A rendező az eredeti darabot is készítő Andrew Stanton.

A FÜGGETLENSÉG NAPJA - A FELTÁMADÁS (12)

Magyarországi bemutató: 2016. június 23.
Rendezte:  Roland Emmerich
Főszereplők: Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Joey King, Vivica A. Fox
Hazai forgalmazó: InterCom

A Függetlenség Napja húsz évvel ezelőtt új fejezetet nyitott a megaköltségvetésű filmek történetében: az alkotók ígérete szerint a folytatás eddig elképzelhetetlen szintre emeli majd a látványosságot. A történetben a világűrből érkeznek a sokkal fejlettebb űrlények, hogy meglepő módon eltöröljék az emberiséget a Föld színéről. Az elnök és a katonaság újra David (Jeff Goldblum) segítségét kéri, aki korábban egy ügyes számítógépes vírussal alaposan megfertőzte a „Windows 98-at” használó űrlényeket. Csakhogy a sértett önérzetű földönkívüliek ezúttal sokkal nagyobb és halálosabb flottával érkeztek. David oldalán Jake (Liam Hemsworth) száll harcba, aki az emberiségért még arra is hajlandó, hogy a Holdra szálljon. Természetesen a bátorító szónoklatairól híres Withmore elnök (Bill Pullman) is visszatér, hogy még egyszer elmondja: mostantól a Függetlenség napja nem nemzeti, hanem világünnep. A rendezői székbe újra Roland Emmerich ült, akinek megadatott a lehetőség, hogy még egyszer emlékezeteset alakítson. A kérdés, hogy ebben a témában lehet-e még újat mondani?

Megosztás facebookon