asdf

Mit érdemes megnézni januárban a moziban? (2016)

  • Szerző: MoziStar
Új év-új remények: tekintsünk a jövőbe, mert ez az esztendő is tartogat bőven jó és kevésbé jó alkotásokat. Nézzük is, hogy januárban milyen filmkínálatra számíthatunk.

mozi-2016-01

ALJAS NYOLCAS (18)

Magyarországi bemutató: 2016. január 7.

Rendezte: Quentin Tarantino
Főszereplők: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Michael Madsen
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

Quentin Tarantino újabb vadnyugati őrülettel tér vissza idén januárban. Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló gazemberek? Tarantinót ismerve sok művér elfolyik majd a stáblistáig. A szereposztásból természetesen nem hiányozhat a Tarantino-univerzum egyik legstabilabb alapköve, Samuel L. Jackson, illetve Tim Roth és Michael Madsen sem, de a Becstelen Brigantyk után visszatlér Zoë Bell is, mellettük pedig Kurt Russel, A gépész-ből ismert Jennifer Jason LeighChanning Tatum és Walton Goggins neve is garancia a szórakozásra.

A VISSZATÉRŐ (16)

Magyarországi bemutató: 2016. január 14.

Rendezte: Alejandro González Inárritu
Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson
Hazai forgalmazó: InterCom

Alejandro González Iñárritu The Revenant című mozijának főszerepében Leonardo DiCaprio, aki talán az Oscar-t is megkapja végre. A Birdman rendezője imádja az őrült dolgokat, legalábbis filmjeiből ez jön le, így nem meglepő, hogy az 1800-as években játszódó igaz történetéhez DiCaprio-t választotta, aki egy Hugh Glass nevű vadászt alakít. A medvetámadást ért pasast két társa magára hagyja. Ám ez nem marad megtorlás nélkül, igazi bosszúhadjárat veszi kezdetét. A filmet Iñárritu (Korcs szerelmek, 21 gramm, Birdman) rendezte, a forgatókönyvet Mark L. Smith (Elhagyott szoba) írta, Michael Punke 2002-es azonos című regénye alapján. Inarritu számítógépes trükkök és mesterséges fényforrás használata nélkül készítette el a filmet, ami elképesztően hatásvadász hangulatot ébreszt. Leo mellett Tom Hardy, Will Poulter, Lukas Haas és Domhnall Gleeson is bevállalta a filmet.

STEVE JOBS (12)

Magyarországi bemutató: 2016. január 14.

Rendezte: Danny Boyle
Főszereplők: Michael Fassbender, Kate Winslet,Seth Rogen,Sarah Snook
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

A zseniális Gettómilliomos rendezője, Danny Boyle visszatért, hogy ezúttal a világ egyik legnagyobb újítójának és látnokának, Steve Jobs-nak az életét mesélje el Michael Fassbender asszisztálásával. A szintén díjnyertes Aaron Sorkin forgatókönyve az iMac 1998-as prezentációja köré fonódott. A forradalmi termékbemutatóval párhuzamosan megismerhetünk egy páratlan elmét, egy fantasztikus képességgel megáldott briliáns feltalálót, aki a digitális forradalom egyik, ha nem a legnagyobb úttörője volt! Érdekel, hogy miként lett az Apple a modern világ egyik vezető nagyhatalma? A filmből kiderül!

CREED – APOLLO FIA (12)

Magyarországi bemutató: 2016. január 21.

Rendezte: Ryan Coogler
Főszereplők: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Graham McTavish, Tessa Thompson
Hazai forgalmazó: Forum Hungary

A klasszikus Rocky-sorozat folytatódik, igaz, teljesen más aspektusból megközelítve. Ryan Coogler tolmácsolásában az egykori boksz-ikon, Apollo Creed fia, Adonis úgy döntött, hogy folytatja apja örökségét, és ő is ringbe száll az örökdicsőségért és a szebb jövőért. Azért, hogy elérje a célját, segítségre lesz szüksége. Felkeresi az egykori nehézsúlyú bajnoki legnagyobb riválisát és jó barátját, a nyugdíjasok gondtalan mindennapjait élő Rocky-t. A boksz legenda vonakodva bár, de vállalja, hogy felkészítse a fiút élete legnagyobb mérkőzésére, miközben neki is meg kell vívnia a saját élet-halál harcát.

Update: A Creed – Apollo fia című film a 2016-os Golden Globe-díjátadó gálán is tarolt: Sylvester Stallone ikonikus karakterének drámai megformálása miatt átvehette a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést.

  

A DÁN LÁNY (16)

Magyarországi bemutató: 2016. január 28.

Rendezte: Tom Hooper
Főszereplők: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Amber Heard, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw
Hazai forgalmazó: UIP-Duna

Tom Hopper megosztó filmje a feltétel nélküli szeretetről és a mérhetetlen elfogadásról szól. A történet középpontjában egy festő házaspár, Einar Wegener és Gerda Wegener áll. Előbbi elismert, népszerű táj-, míg utóbbi portréfestőként éli mindennapjait. Harmonikus, boldog házasságban élnek, ám valami mindig is hiányzott az életükből: a teljes művészi szabadság. Egy napon, amikor Gerdának határidőre le kellett adni egy munkát, megkérte a férjét, hogy öltözzön be nőnek egy festmény kedvéért. Einer ekkor döbbent rá, hogy amit mindig is keresett, az végig benne volt. A társadalom kirekesztettségével és előítéleteivel farkasszemet nézve a házaspár vállalja, hogy végig mennek ezen az érdekes úton, ami Einer felszabadulásához, a teljes nővé válásához és kapcsolatuk fejlődéséhez vezetett. Vajon a házasságuk kiállja a váratlan fordulatot? A társadalom végül képes lesz levetnie a szemellenzőjét? Milyen érzésekkel viaskodik egy férfi testbe zárt nő? Ezeket a kérdéseket feszegeti ez a drámaian mély alkotás.

A SZOBA (16E)

Magyarországi bemutató: 2016. január 28.

Rendezte: Lenny Abrahamson
Főszereplők: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Sandy McMaster, Matt Gordon
Hazai forgalmazó: Vertigo Média 

A Vertigo tolmácsolásában  érkezik a kritikailag is elismert A szoba című drámai alkotás, ami egy igazán lényeges kérdést tesz fel: mit teszel, ha rájössz, hogy az általad ismert világ biztonsága nem több hamis illúziónál? A kis Jack számára öt évig egyetlen szoba jelentette az életet: itt játszott, evet, ivott és nevetett édesanyjával. Amikor elérkezett a születésnapja, akkor derült ki számára, hogy a világ nagyobb, mint hitte. Kiderült, hogy a Szoba, amit a valóságnak hitt, nem több egyszerű börtönnél, ahol ő és édesanyja (Brie Larson) fogságban éltek. A kiszabadulás után megkezdődik a nagy érzelmi és felismerési utazás. Lélekcsavaró dráma, mély gondolatok, katarzisba torkolló finálé.

NAGYFATER ELSZABADUL (16)

Magyarországi bemutató: 2016. január 28.

Rendezte: Dan Mazer
Főszereplők: Zac Efron, Aubrey Plaza, Robert De Niro, Julianne Hough
Hazai forgalmazó: Freeman Film

A januári hónap a komolyabb társadalmi kritikával bíró alkotások mellett rekeszizom feszegető darabbal is jelentkezik. Jason, az ifjú titánt egy hét választja el attól, hogy betársuljon apósa jól menő ügyvédi irodájába. A happy end reményével kecsegtető idillbe a fiú szabad szájú, laza nagyapja, Dick kavar be, aki a felesége halálát követően arra kéri unokáját, utazzanak el együtt Daytonába, ahová megboldogult szerelmével olyan sok közös emlék köti. Na meg persze ekkor rendezik meg a híres Tavaszi Szüntetet, ami vad bulik és csinos lányok jelenlétével is kecsegtet. Fergeteges road movie-komédia Zac Efron-nal és Robert De Niro-val.

Megosztás facebookon