asdf

Mit érdemes megnézni februárban a moziban? (2016)

  • Szerző: MoziStar
Az új év első hónapja erősen indult, hiszen olyan alkotások kerültek bemutatásra, mint az Aljas nyolcas, A visszatérő, A dán lány, A szoba vagy az Egy tökéletes nap. Nézzük, hogy mit tartogat számunkra a februári filmtermés: drámából ezúttal sem lesz hiány, de humor sem marad el.

2016februar 

BROOKLYN (12)

Magyarországi bemutató: 2016. február 4.

Rendezte: John Crowley
Főszereplők: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Michael Zegen, Emory Cohen
Hazai forgalmazó: InterCom

John Crowley tolmácsolásában érkezik a mozikba egy halhatatlan szerelmi történet, ami hidat képez világok és kontinensek között. Az érzelmektől túlfűtött cselekmény főhőse Eilis (Saoirse Ronan), aki törékeny írországi lányként látta meg a napvilágot, de igazán sosem volt hajlandó elfogadni a sorsát. Az élet úgy hozta, hogy New Yorkba, a korlátlan lehetőségek hazájába költözhetett, ahol gyorsan rátalált a szerelem. A múlt elől azonban sosem szökhetünk el: Eilis régi élete újra „bekopogtatott” a brooklyni lakásának ajtaján, egy új szerelemmel együtt. A kérdés csak az, hogy melyik világot és melyik szerelmet választja?


A NAGY DOBÁS (12)

Magyarországi bemutató: 2016. február 4.

Rendezte: Adam McKay
Főszereplők: Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling, Steve Carell
Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film

A nagy dobás története néhány évvel a globális világválság előtt kezdődik, amikor az ingatlanpiac és a jelzálog-hitelkibocsájtás az aranykorát élte. Michael Burry (Christian Bale) volt az első, aki rájött, hogy a rendszer korántsem működik olyan jól, mint, ahogyan azt az amerikai pénzügyi szektor és gazdasági propaganda hirdeti. A Michael Burry által felfedezett fizetési „buborékot” később több tehetséges, különc zseni is meglovagolta, ezzel elindítva világ legrizikósabb értékpapír-shortolását. A nagy dobás egy kendőzetlen utazás az amerikai pénzügyi világ kegyetlen, lélektelen és mocskos világába.


CAROL (16)

Magyarországi bemutató:

Rendezte: Todd Haynes
Főszereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson
Hazai forgalmazó: 2016. február 11.

Az 1950-es években az emberek korántsem voltak olyan toleránsak és szabadelvűek, mint manapság. A szigorú neveltetésük és az elavult dogmáik nem tették lehetővé, hogy nyitottak legyenek olyan, az egyházi világ által is megvetett, „jelenség” felé, mint a homoszexualitás. A történetünk két főhőse szenved és vergődik a normálisnak vélt életük „kényszerzubbonyában”: Therese (Rooney Mara) egy nagyvárosi áruház eladójaként jobb, tartalmasabb és minden téren gazdagabb életre vágyik, míg Carol (Cate Blanchett) a kihűlt kapcsolatában szenved. Amikor a két szomorú és reményvesztett lélek először meglátja egymást, világossá válik, hogy a kapcsolatuk nem áll(hat) meg egyszerű barátságnál. Azonban Carol-nak az új, szenvedéllyel és izgalommal teli szerelemért fizetnie kell. Az ár pedig nem kevesebb, mint az erkölcsi tisztasága és gyermeke felügyeleti/láthatási joga. A kérdés csak az, hogy meddig hajlandó elmenni a saját boldogságért?


EGY BOSZORKÁNY NAPLÓJA (16)

Magyarországi bemutató: 2016. február 11.

Rendezte: Benoît Jacquot
Főszereplők: Léa Seydoux, Vincent Lindon, Clotilde Mollet, Hervé Pierre, Vincent Lacoste
Hazai forgalmazó: ADS Service Kft.

A februári filmcsokrunk legkülönlegesebb darabja a francia-belga „ajkú” alkotás, az Egy szobalány naplója. Külön érdekesség, hogy egy 1964-es, mára már klasszikussá váló történet remakejéről van szó, amelynek a főszerepét a legutóbbi Bond-lány, Léa Seydoux vállalta magára. A történet a szegénysorból származó Célestine-ről (Léa Seydoux) szól, aki cselédlányként normandiai nemesi családnál, a Lanlaire-házaspárnál helyezkedik el. A jobb élettel kecsegtető lehetőség rövid idő alatt rémálommá változik: amíg a ház nagyasszonya vallási fanatizmusának hódol, addig a férje fizikálisan és lelkileg is terrorizálja az alkalmazottakat. Mindemellett gyilkosság is történik: Célestine egyetlen, igazi barátját tragikus körülmények között az életét veszti. A rendőrök mellett a főhősünk is nyomozni kezd a tettes után, és amit talál, az megrengeti a világát.


DEADPOOL (16)

Magyarországi bemutató: 2016. február 11.

Rendezte: Tim Miller
Főszereplők: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano, Andre Tricoteux, T.J. Miller
Hazai forgalmazó: InterCom

Hosszú, gyötrelmes évek után idén februárban a mozikba kerülhet a szabad szájú anti-hős, Deadpool legendája, ami a várhatóan drasztikusan átírja a jól megszokott eredettörténetek szabályrendszerét. A negyedik falat is erőteljesen kaparó Wade Wilson (Ryan Reynolds), miután megtudta, hogy halálos kór rágja a testét, önként jelentkezik egy kísérleti kezelésre. A folyamat azonban nem vált mellékhatásokkal jár: Wade arca a felismerhetetlenségig eltorzul, miközben emberfeletti regenerálódó képességre és gyógyíthatatlan elmebajra is szert tesz. Így születik meg a bérgyilkosok legnagyobbika, Deadpool, aki halálos kardjával és humorával készül bosszút állni azokon, akik tönkretették az életét és fenyegetik egykori szerelmét. Bajban van a világ, ha Deadpool-t kell segítségül hívni.

 


SPOTLIGHT- EGY NYOMOZÁS RÉSZLETEI (16E)

Magyarországi bemutató: 2016. február 18.

Rendezte: Tom McCarthy
Főszereplők: Rachel McAdams, Liev Schreiber, Mark Ruffalo, Michael Keaton, Stanley Tucci
Hazai forgalmazó: InterCom

Nincs is izgalmasabb egy igaz történeten alapuló thrillernél! Az Oscar-díjra is esélyes Spotlight egy csoportnyi oknyomozó újságíró esetét meséli el, akik az új főszerkesztőjük, Marty Baron (Liev Schreiber) „parancsára” hozzáfognak, hogy felgöngyölítsenek egy régi esetet. Korábban egy köztiszteletben álló papot a lehető legsúlyosabb váddal, a gyermekmolesztálással bélyegezték meg, ám az ügy végül a feledés homályába merült. Valóban ártatlan volt, vagy csak önző érdekekből vezérelve a szőnyeg alá lett söpörve az „affér”? Tulajdonképpen mennyi csontváz lapulhat még abban a bizonyos szekrényben? A válaszokat elszántan kereső oknyomozó-csapat (Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) mindent megtesz, hogy az ügy végére járjon. De amit találnak, arra sosem készültek fel igazán.


AVE, CÉZÁR (12)

Magyarországi bemutató: 2016. február 25.

Rendezte: Joel és Ethan Coen
Főszereplők: Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Jonah Hill, Tilda Swinton, Scarlett Johansson
Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film

A Coen-testvérek visszatértek, hogy új, sajátos stílusú komédiájukkal bebizonyítsák: lehet intelligens is szórakoztatni. A történet már pilot-szinten is abszurd: egy filmstúdió nagy vászonra viszi az ókori Róma történelmének legnagyobb alakját, Caesar-t. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor elrabolják a produkció címszereplőjét megformáló színészt, Baird Whitlock-ot (George Clooney). Az Ave, Cézár tulajdonképpen egy óriási görbe tükröt állít a hollywoodi „álomgyártásnak” és annak üresen és áttetszően csillogó világképnek. A Coen-testvérekhez hűen a rekeszizom szaggató egysoros dialógok mögött a lecsupaszított valóság is bele fog ordítani a mainstream megafonba. Mindehhez olyan világsztárok asszisztálnak, mint Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Jonah Hill, Tilda Swinton és Scarlett Johansson.


HOGYAN LEGYÜNK SZINGLIK? (16E)

Magyarországi bemutató: 2016. február 11.

Rendezte: Christian Ditter
Főszereplők: Dakota Johnson, Alison Brie, Leslie Mann, Rebel Wilson, Damon Wayans Jr.
Hazai forgalmazó: InterCom

Nem múlhat el a Valentin-napi időszak romantikáról és az örök szerelemről szóló alkotás nélkül. Az idei történetünk főhőse Alice (Dakota Johnson), aki nem tud mit kezdeni a hirtelen jött szingliségével, pedig a város, ahol él - New York - pont az egyedülálló, pártkereső férfiakra és nőkre specializálódott. Szerencséjére ott van mellette Robin (Rebel Wilson), aki afféle mentorként belevezeti a vérpezsdítő popslágerektől és férfi-ideáloktól túlburjánzott éjszakai életbe. Megismerteti vele a szinglilét „Jedi-oldalát”. S bár Alice az elején élvezi a temérdek lehetőséget, az éjszakai „vadászatot” és a szabadságot, a szíve mélyén továbbra is vár a hercegére, aki New Yorkban fehér ló híján portól ragadó metróval „vágtathat be” az életébe. Vajon megtalálja az igazit? Cupido végül kegyes lesz hozzá? A szerelmesek ünnepi időszakában kiderül.

Megosztás facebookon