asdf

Mindenki a majmokért rajong!

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: IC Press
Folyamatosan jelennek meg az első kritikák A majmok bolygója – Háború-ról és úgy tűnik, nincs kritikus, aki ne rajongana a filmért: a filmes szakértők legfeljebb abban versenyeznek, hogy milyen szóvirággal ünnepelhetik a leghatásosabban az elpusztult emberi civilizáció maradékai között zajló háborút, amely emberszabású majmok és az emberek között zajlik.
„Azt hittük, a franchise-ok és folytatások unalmasak. De kiderült, hogy túl lehet szárnyalni az előző részeket” és „a nyár legjobb folytatása”—írták a movieweben, míg a Hollywood Reporter szerzője „intenzív, elragadó szépségű képek” miatt dicséri a filmet. A Deadline munkatársa ennyivel is megelégedett: „Mind ünnepeljétek Cézárt, ez a nyári nagy filmek koronaékszere!”, és a Collider is elsüt egy „Üdv, Cézárt!” A Variety máris speciális Oscar-díjat adna a Cézárt, a lázadó majmok parancsnokát megformáló Andy Serkis-nek, a The Wrap szerint pedig „ilyennek kell lennie egy igazi nyári filmnek!” Az Indiewire sem fukarkodik a dicsérettel, szerintük Matt Reeves rendező „az eredeti Star Wars óta a legjobb sci-fi trilógiát fejezte most be”.
AMajmokBolygojaHaboru_jelenetfoto (21)
Hollywood már egy ideje sejti, hogy Reeves nagy rendező: ezért bízhattak rá, egy még azelőzőnél is fontosabb filmet: következő munkája a Batman lesz – ő veheti át Ben Affleck-től az új denevérfilm készítését, míg Affleck természetesen marad főszereplő. A Batman-rajongók újra reménykedhetnek: kedvencük – A majmok bolygója – Hábrú ezt bizonyítja – jó kezekbe került.



A majmok bolygója – Háború/War for the Planet of the Apes - Hazai bemutató: 2017. július 13.
Megosztás facebookon