asdf

Meryl Streep és Tom Hanks, az igazság harcosai

  • Szerző: Csákó Zsuzsi
  • Forrás: Freeman Film
A két színészóriás, a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep és a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks egy filmben harcolnak vállvetve az igazság oldalán, Steven Spielberg kétszeres Oscar-jelölt alkotásában, A Pentagon titkai című filmben.
A külföldi kritikusok minden idők egyik legjobb filmjeként emlegetik ezt a szórakoztató, feszült és nagyon aktuális thrillert, ami egyszerre veszi górcső alá a sajtószabadságot, az USA kormányának a médiára gyakorolt hatását, és hogy egy női laptulajdonos hogyan képes érvényesülni egy férfiak uralta világban. Meryl Streep 21. Oscar-jelölését gyűjtötte be A Pentagon titkai-ban nyújtott alakításáért. „Rendkívül megtisztelve érzem magam ezért a jelölésért, amit egy olyan filmért kaptam, amit szeretek, és ami hangot emel a sajtószabadság védelmében, beleértve a női egyenjogúságért folytatott küzdelmet is. Büszke vagyok erre a filmre és az alkotókra. Teljes szívemből köszönöm.” – nyilatkozta a színésznő az Oscar-jelölések bejelentését követően.
hanks_streep_thepostmovie
Meryl Streep és Tom Hanks már régóta nagyon jó barátságban vannak, ám a közös munka idáig váratott magára. „Mikor kiderült, hogy Meryl igent mondott a szerepre, mint az egyik legnagyobb rajongója, egyből azt kezdtem számolni hány jelenetünk lesz együtt.” – mesélte lelkesen egyik interjújában Tom Hanks. „Még a feszült, felkavaró részeknél is tökéletes volt az összhang közöttünk. Hihetetlenül spontán, és zsigeri színésznő.”
Meryl-Streep-Tom-Hanks-premiere-The-Post
A Vaslady sztárja is hasonló elismeréssel beszélt filmbeli partneréről, aki egyik nyilatkozatában azt is megemlítette, mennyire megdöbbentő volt számára, hogy Tom Hanks 17 éve nem kapott egyetlen Oscar-jelölést sem: „El sem hiszem, hogy ezúttal sem jelölte az Akadémia, hisz mindig elsőrangú alakításokat láthatunk tőle. A Pentagon titkaiban, pedig minden eddig szerepét felülmúlta.” – mondta a színésznő. „Végig számíthattam rá mindenben. Nagyon humoros és rendkívül intelligens. Mindig egy lépéssel előrébb jár mindenkinél. A legkedvesebb fickó, akit ismerek.” – tette hozzá Merly Streep.
Meryl-Streep-The-Post-2018
A felvillanyozó thriller további szerepeiben olyan tehetséges színészek remekelnek Meryl Streep és Tom Hanks oldalán, mint a Golden Globe-díjas Sarah Paulson, a Foglalkozásuk: amerikai sztárja, Matthew Rhys, és Az elnök emberei TV-sorozat sztárja, Bradley Whitford.
Az év egyik legjobban várt filmje, A Pentagon titkai csütörtöktől mozikban.
Megosztás facebookon