asdf

Megvan, mikor érkezik a mozikba a Toy Story 5.

  • Szerző: MoziStar
  • Forrás: ScreenRant
Woody és Buzz Lightyear története a Toy Story 5-ben folytatódik, és a várva várt folytatásnak most már hivatalosan is megvan a megjelenési dátuma – számolt be a ScreenRant.

A Toy Story 5. immár hivatalosan is megkapta a megjelenési dátumot. Miután a franchise 1995-ben indult útjára, a játékok Woody (Tom Hanks) és Buzz Lightyear (Tim Allen) három folytatásban tértek vissza, a legutóbbi 2019-ben került a mozikba. Az ötödik filmről 2023 elején megerősítették, hogy fejlesztés alatt áll, és később kiderült, hogy a film várhatóan valamikor 2026-ban mutatkozik be. Most kiderült, hogy a Toy Story 5. bemutatójának dátuma hivatalosan 2026. június 19. lesz. Ez azt jelenti, hogy hét év különbség lesz a következő film és az előző rész között. A magyar premierről sincs még hivatalos információ, de várhatóan 2026 júniusában kerül a hazai mozikba a Pixar-film.

buzz-lightyear-woody-toy-story

Hivatalosan még nem erősítették meg, hogy a közelgő folytatás lesz-e az utolsó, de a Toy Story-franchise korábbi filmjei már korábban is nagy búcsúnak tűntek. A Toy Story 4. érzelmes befejezése például valóban a véglegesség érzetét keltette, ahogyan a 2010-es rész befejezése is. A franchise lezárásaként szolgálhatott volna a nagyedik rész, aaztán jött a bejelentés, hogy jön a következő.

Bár a franchise immár majdnem 30 éve tart, a Toy Story 4. kasszasikere megerősíti, hogy még mindig van érdeklődés Woody, Buzz és a banda többi tagjának további kalandjai iránt. A legutóbbi film világszerte 1,073 milliárd dolláros bevétellel zárta pályafutását, ami figyelemre méltó teljesítmény egy olyan franchise negyedik részétől, amely közel egy évtizede nem adott ki új filmet. Ha a Toy Story 5. megismétli ezt a sikert, vagy akár csak megközelíti azt, akkor valószínűleg a vezetőségi szinten is érdeklődni fognak egy hatodik film elkészítése iránt. 2022-ben Buzz Lightyear megkapta saját történetét, ami világszerte több mint 226 millió dolláros bevételre tett szert.

toystory4_tomhanks
Fotó: Tom Hanks a Toy Story 4. európai premierjén Londonban, 2019-ben. (Getty Images)

Az azonban továbbra sem világos, hogy az eredeti karakterek, mint Woody és Buzz, mennyire valószínű, hogy a következő részekben is szerepelni fognak. Mind Tom Hanks, mind Tim Allen várhatóan visszatérnek a Toy Story 5. részében, de hogy Woody és Buzz ezen túlmenően visszatérnek-e, az attól függ, hogy a színészek mennyire hajlandóak továbbra is játszani a karaktereket. Hogy a Toy Story 5. része véget vet-e a franchise-nak, még nem tudni, de legalább a filmnek már van egy biztos megjelenési dátuma.

Megosztás facebookon