asdf

Már megjelenése előtt botrányt kavar a Noé

  • Szerző: P. Kristóf
  • Forrás: UIP Duna
A Noé című film a hetekkel ezelőtti tesztvetítéseken háborította fel a különböző felekezetű nézőket. Darren Aronofsky rendező és a stúdió azóta is egyeztetnek a lehetséges változtatásokról.

A különböző vallású tesztnézők azt kifogásolták Darren Aronofsky (Fekete hattyú, Rekviem egy álomért) eposzában, hogy nem hű az eredeti bibliai történethez. Közben azonban felmerült egy érdekes szempont: fölösleges a nagy szigor, hiszen ez is csak egy mozi.

Noah

"A bibliai témájú szuperprodukció külön műfajt alkotnak Hollywoodban - írja Drew Pendleton kritikus. - Ha visszatekintünk, a Ben Hur vagy a Tízparancsolat a klasszikus Hollywood első bombasikerei között voltak. Most annak vagyunk szemtanúi, hogy a stúdiók a téma felélesztésével szeretnének hasonló sikereket elérni, sőt lehetőleg túlszárnyalni a korábbiakat - amire komoly esély van, hiszen sztárok serege és számítógépes trükkök garmadája áll rendelkezésre."

Más filmrajongók is úgy vélik, hogy semmi baj nem lesz a Noéval, hiszen az eredeti történetet már mindenki ismeri, nem látják akadályát annak, hogy azt további izgalmas elemekkel egészítsék ki.

Noah

"Megnéztem az előzetest, és szerintem teljesen oké lesz a film - írja Jeremiah Warren dokumentumfilmes. - Látszik, hogy továbbgondolja az eredeti sztorit, de az üzenet ettől még ugyanaz marad."

A Noé című film főszereplője Russell Crowe, de láthatjuk majd még Anthony Hopkinst, Emma Watsont, Logan Lermant, Jennifer Connellyt és a magyar származású Marton Csokast is ebben a hollywoodi szuperprodukcióban.


(Noah - hazai bemutató: 2014. március 27.)

Megosztás facebookon