asdf

Linda visszatérése nagy durranás lesz?

Idén januárban jelentette be Martin Csaba rendező, a Johnny Gold című, meglepően sikeres websorozat atyja, hogy mozifilmet szeretne csinálni a nyolcvanas évek kultikus sorozatából, a Lindából.

A Hollywoodban már jól bevált sémát akarják meglovagolni, nyugdíjas zsaru és a forróvérű, fiatal társa minden bűntényt megoldanak. Az 56 évesen is fantasztikus formában levő Görbe Nóra lelkesen fogadta a hírt, és egyből igent mondott a szerep újbóli eljátszására. Társául eredetileg Pinczés Tamást, Johnny Gold megformálóját szánták, ám végül Simon Kristóf kapta meg a kicsit buta, melák rendőr szerepét. Emellett a kezdetben szkeptikus színész azt nyilatkozta, miután elolvasta a forgatókönyvet, hogy még társrendezőként is szívesen besegítene a munkálatokba.

lindaaa

Martin Csaba még tavaly év végén hozott össze pár nap alatt, szinte ingyen egy 4 perces promó videót, melytől azt remélte, hogy összegyűjti a produkcióhoz szükséges költségeket, ám nem így lett. Eredetileg egy 10 részes tévésorozatot tervezett, majd később egy 140 perces moziváltozatra rövidítette. A tervek szerint a jófiúk csapata Görbe Nórából, Simon Kristófból, Pindroch Csabából, Bodrogi Gyulából és Elek Ferencből állna, míg a gonosz egy értelmiségi körökből származó rosszfiú és a szőke titkárnője lennének. 

Aztán különböző problémákra hivatkozva a producerek és a reklámpartnerek kihátráltak a filmből, elveszett a szükséges támogatás. Volt, aki 90 percre akarta lerövidíteni a film hosszát, volt, aki főiskolásokat akart ingyen statisztákként alkalmazni, de olyan is akadt, aki inkább Linda lányának, Melindának a kalandjait szerette volna rájuk kényszeríteni. Jelenleg a rendező a Filmalaptól próbálja megszerezni a Simon Kristóf szerint legalább 250 millió forintos összeget, melyre szükség lenne ahhoz, hogy minőségi mozit készíthessenek.

Megosztás facebookon