asdf

LINCOLN

(Bővebben a filmről itt olvashatsz:http://mozistar.hu/2013/01/18/mindig-is-el-akartam-meselni-lincoln-tortenetet-lincoln-steven-spielberg-szerint/)

Szereplő(k):  Daniel Day-Lewis (Abraham Lincoln) Joseph Gordon-Levitt (Robert Todd Lincoln) Tommy Lee Jones (Thaddeus Stevens) Sally Field (Mary Todd Lincoln) Jared Harris (Ulysses S. Grant) Jackie Earle Haley (Alexander Stephens) Lee Pace (Fernando Wood) James Spader (WN Bilbo)

Lincoln_plakat2_online_12.jpg

1865-ben az amerikai történelem legvéresebb háborúja a végéhez közeledik. Az újraválasztott elnök, Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis) azonban nem hajlandó engedményekre: a megosztott kongresszust rá akarja kényszeríteni, hogy hozza meg addigi legfontosabb döntését: egészítse ki az Alkotmányt, és törölje el a rabszolgaságot.  Az ellenállás hatalmas: az elnök azonban ravasz ember, jó stratéga és zseniális szónok. Van, akit meggyőz, van, akit megfélemlít, van, akit megveszteget; lavíroz, csapdákat állít, és semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy elérje célját - és új fejezetet nyisson a világtörténelemben.

JELENTEK A FILMBŐL ITT!

Megosztás facebookon